Шеф-кухар назвав базові речі, які мають бути на кухні: перевірте список
Названо речі, які обов'язково мають бути на кухні (фото: Freepik)
У кожній кухні має бути мінімальний набір речей, без яких щоденне приготування їжі стає незручним і хаотичним. Йдеться про базові інструменти та посуд, що забезпечують безпеку, швидкість і простоту роботи.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку українського шеф-кухаря Олександра Огородніка.
Речі, які мають бути на кожній кухні
За словами експерта, з цих речей починається приготування будь-якої страви.
"Якщо ви маєте ці речі - вже можна готувати 90% домашніх страв без стресу", - додав фахівець.
До важливих кухонних предметів він відніс:
- універсальний ніж: європейський шеф або японський сантоку
- обробна дошка (дерево або високоякісний щільний пластик)
- універсальна сковорідка (26-28 см)
- сотейник 2 л, 3 л або 5 л
- силіконова лопатка (не дряпає посуд)
- ніж-економка для овочів
- вінчик - для соусів, яєць та млинців
- універсальна тертка
- мірний стакан або набір ложок
Що варто прибрати з кухні
Зіпсовані або непотрібні кухонні інструменти
Сюди відносяться подряпані тефлонові сковорідки, адже вони можуть виділяти шкідливі сполуки під час нагрівання. Також варто викинути ножі, які вже не підлягають заточуванню.
Дрібні речі
Мова йде про одноразові пакування, що накопичилися без потреби. Крім того, сюди відносяться старі баночки, кришки й контейнери без комплекту.
Зайва техніка
Прилади, якими не користуєшся місяцями, варто прибрати з кухні, щоб вони не займали місце. Викиньте несправну техніку, яку не плануєте ремонтувати.
Візуальний та робочий безлад
Предмети, що не мають лежати кухні (кореспонденція, інструменти, дрібні речі), варто прибрати.
До того ж приберіть декор чи посуд, що займає робочу поверхню та заважає готувати.
Вас може зацікавити:
- 5 звичок під час запікання, які призводять до пошкодження духовки
- Простий спосіб, щоб їжа не прилипала до алюмінієвої фольги під час випікання
- Яким боком правильно загортати продукти у фольгу