ua en ru

Вадим Машуров

Досьє

Машуров Вадим – IT-підприємець, бізнес-ангел, засновник компанії Instime.World

Вадим Машуров народився 2 червня 1997 року у місті Бровари.

Освіта

З 2003 по 2008 рік навчався у гімназії "Фортуна" у Броварах. Потім перейшов у гімназію імені С.І. Олійника, де навчався до 2012 року.

З 2012 по 2016 рік навчався у Київському коледжі комп’ютерних технологій і економіки Національного авіаційного університету. Має спеціальність "Інженерія програмного забезпечення", "Розробка програмного забезпечення". 

З 2016 по 2019 рік навчався в Інституті комп’ютерних інформаційних технологій Національного авіаційного університету, кафедра "Інженерії програмного забезпечення".

Вадим Машуров

Кар'єра 

В інтерв'ю РБК-Україна Вадим Машуров розповідав, що його шлях в IT почався тоді, коли він з сім'єю переїхав за місто. Саме тоді він більшу частину часу почав присвячувати вивченню комп'ютерів.

"Грати в одну і ту ж гру було нудно, а купувати нові не було можливості. У підсумку я прийшов до того, щоб пробувати створювати ігри сам", - розповів він.

Вже у 14-літньому віці він влаштувався в компанію YoV Games, яка займалась розробкою комп’ютерних ігор. На той час йому платили 15 доларів за годину, згодом – 25 доларів за годину, що приносило йому щомісячний дохід біля 4-х тисяч доларів.

Після кількох років роботи в компанії Машуров зрозумів, що всі можливості росту в YoV Games вичерпані, йому хотілось великої власної справи. Тому у 17 років він почав вивчати специфіку організації та функціонування ІТ-бізнесу, влаштувався у невеличку компанію, що була більше схожа на вебстудію. Нею керувало два партнери, старші за Вадима на 7-8 років. Машуров виконував там функції технічного директора.

Через півроку він став повноправним партнером і згодом закривав всю технічну частину та забезпечував роботу з колективом. Машуров також контролював підвищення кваліфікації уже працюючих фахівців, особисто підбирав кандидатів на нові вакансії й проводив співбесіди, звільняв людей, що не підходили їм по рівню підготовки.

Вже у 18 років хлопець став доларовим мільйонером. Згодом з’явився його новий проект – Instime – сервіс з просування в Instagram, який уже у 2019 році стає відомим і затребуваним. Він працює в 110 країнах світу й охоплює понад 120 тисяч користувачів.

У 2017 році провів для працівників Google Ukraine спецкурс, де розповів про децентралізовані технології, зокрема про систему блокчейн.  

На міжнародному форумі "Лабораторія онлайн бізнесу - 2019" Давид Арахамія назвав компанію Instime.world Вадима Машурова однією з найуспішніших і поставив її в приклад для молодих айтівців. Він відмітив, що всього за пів року проект став приносити власникам понад 3 мільйони доларів щомісячно. 

У вересні 2020 року стало відомо, що China Convergence придбала технологію українських розробників Instime. Угоду оцінювали у 15 млн доларів. 

Сьогодні Вадим Машуров працює у фінтех напрямку, медицині та захоплений фінансовими ринками. Також Машуров готується до запуску Launchpad – акселератора стартапів.

Особисте життя

Не одружений, дітей не має.

Додаткові матеріали:

Особиста сторінка Вадима Машурова в Instagram.