ua en ru

Вибухи у Чернігівській області: піротехніки розмінували 6 населених пунктів

Вибухи у Чернігівській області: піротехніки розмінували 6 населених пунктів Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Внаслідок вибухів на артскладах біля Ічні рятувальники мають розмінувати 16 км території

Після вибухів на арсеналі боєприпасів біля Ічні Чернігівської області піротехніки розмінували вже 6 населених пунктів. Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на Держслужбу з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Рятувальники зазначили, що розмінування завершено повністю у таких населених пунктах: Заудайка, Мала Дівиця, Обичів, Бурімка, Безбородьків, Шеловичі. Загалом протягом дня рятувальники отримали та перевірили 37 звернень про виявлення вибухових предметів.

"Загиблих і травмованих внаслідок надзвичайної ситуації не зафіксовано", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, у прес-службі Міноборони 12 жовтня 2018 року заявили, що на військових складах під Ічнею Чернігівської області зросла інтенсивність вибухів.

Раніше повідомлялося, що в Чернігівській області поліція здійснить подворові обходи територій, прилеглих до військових складів. Правоохоронці будуть спілкуватися з громадянами, які активно повертаються в свої будинки.

Після вибухів на арсеналі, які стались 9 жовтня, президент України Петро Порошенко заявив, що в Україні планують побудувати 15 сховищ боєприпасів із автоматичними системами охорони.

Зазначимо, міністр оборони України Степан Полторак вважає, що вибухи на військовому арсеналі в Чернігівській області були атакою на сховище.