ua en ru

У Чернігівській обл. поліція здійснить обходи територій, прилеглих до військових складів

У Чернігівській обл. поліція здійснить обходи територій, прилеглих до військових складів Фото: наслідки вибухів боєприпасів в Ічні (РБК-Україна)

Станом на 8 ранку до поліції вже надійшло 102 звернення громадян, пов’язаних із вибухами на військових складах

У Чернігівській області поліція здійснить подвірні обходи територій, прилеглих до військових складів. Про це повідомив заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич, передає РБК-Україна, посилаючись на прес-службу Нацполіції.

Вказано, що до цих заходів залучать працівників превентивних підрозділів поліції. Правоохоронці спілкуватимуться із громадянами, що активно повертаються до своїх помешкань.

"Заступник глави Нацполіції доручив керівництву поліції Чернігівської області провести подвірні обходи населених пунктів, що розташовані в зоні надзвичайної події. Оскільки громадяни активно повертаються до своїх помешкань, то метою проведення цих подвірних обходів є саме надання допомоги в межах компетенції поліції, якщо у цьому виникне потреба. До проведення подвірних обходів максимально залучать працівників превентивних підрозділів поліції - дільничних офіцерів, поліцейських підрозділів ювенальної превенції", - сказано у повідомленні.

Крім того, зазначається, що Фацевич заслухав результати роботи поліцейських Чернігівської області щодо питань, які стосуються роботи правоохоронців. Зокрема, станом на 8 ранку 12 жовтня до поліції вже надійшло 102 звернення громадян, пов’язаних із вибухами на військових складах.

"11 повідомлень стосувалися пошкодження будинків, ще 34 повідомлення - фактів виявлення боєприпасів. Водночас поліцейські перевірили 9 повідомлень про можливі випадки мародерства. Жодне із цих звернень не підтвердилося. Крім того, до поліції не надійшло жодного повідомлення про постраждалих у результаті вибухів на складах", - зазначили у Нацполіції.

Нагадаємо, у Чернігівській області станом на 07:30 12 жовтня двома пожежними аеропланами АН-32П Державної служби по надзвичайним ситуаціям випущено 25 скидів води (200 тонн), всього з початку робіт - 46 скидів води (368 тонн).

Як писало РБК-Україна раніше, Міноборони посилило охорону і оборону складів і арсеналів по всій Україні.