ua en ru

На виборах у Чернігові зафіксовано факти фотографування бюлетенів

На виборах у Чернігові зафіксовано факти фотографування бюлетенів Фото: вибори у Чернігові

Бюлетені фотографували на п'ятьох виборчих дільницях

На виборах у Чернігові зафіксовано факти фотографування бюлетенів. Виборці фотографували бюлетені на п'ятьох виборчих дільницях, повідомляє Громадська мережа "ОПОРА".

"Активісти ОПОРИ помітили фотографування виборцями виборчих бюлетенів під час проміжних виборів в 205 окрузі в Чернігові. В першому випадку, зафіксованому на виборчій дільниці № 740998 (школа №9, спортивна зала, вул. Олександра Молодчого, 21), виборчий бюлетень фотографував молодий чоловік, який провів виборця до кабінки, зачекав, поки той проголосує, а потім біля урни сфотографував бюлетень", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що коли спостерігачі почали з'ясовувати обставини, то молодий чоловік покинув дільницю. Пізніше їх було помічено, коли вони сідали в машину. Про інцидент повідомлено правоохоронні органи.
"Інший випадок стався на дільниці № 741013 (КП ЖЕК №6, актова зала, вул.Одинцова, 9Б). Там виборець прийшов голосувати з дитиною. Коли він підійшов до урни, то дав до рук дитини бюлетень, де було видно, за кого він проголосував, і сфотографував її. Під час розмови з виборцем, той пояснив, що зробив це на пам'ять для себе", - повідомляють активісти.

Окрім цього, повідомляється, що поблизу дільниці біля школи №33, що по вулиці проспект Миру, 207 Б, активісти заблокували автомобіль, в якому перебуває жінка, яку помітили за фотографуванням бюлетеня. Згодом в машину підсів працівник міліції. Потім машину відпустили.

Також факт фотографування виборчих бюлетенів зафіксовано на дільниці в спортивній залі колегіуму № 11: дівчина відправляла світлину з бюлетенем на номер телефону, вказаний в смсках, які розсилали сьогодні виборцям (2000 грн. за голос). На місце було викликано міліцію. Наразі жінку доправили до райвідділку. В дільниці поруч теж зафіксовано фотографування бюлетеня. Однак жінка встигла видалити фото.

Ще один випадок фотографування зафіксовано на дільниці № 740997 (Педагогічний університет, хол вул. Гетьмана Полуботка, 53), порушника затримано, очікують оперативників.

Зазначається, що умисне порушення таємниці голосування під час проведення виборів карається штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Чернігові біля виборчих дільниць роздаватимуть безкоштовні квитки на концерт.