ua en ru

Візит Борреля до Москви: глава МЗС Польщі порадив спочатку відвідати Київ

Візит Борреля до Москви: глава МЗС Польщі порадив спочатку відвідати Київ Фото: Збігнєв Рау (gov.pl)

Перед візитом в Росію голові європейської дипломатії Жозепу Боррелю слід було б провести переговори з новим держсекретарем США та відвідати Україну. Візит до Москви заплановано у лютому.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау, передає "Польське радіо".

Він додав, що після візиту до Москви одна із зустрічей глав МЗС країн Євросоюзу буде цілком присвячена Росії.

Крім того, за словами польського міністра, перед візитом Борреля в Москву Єврокомісія має представити план економічної допомоги демократичній Білорусі.

Як стало відомо в понеділок, високий представник ЄС Жозеп Боррель в перший тиждень лютого відвідає Росію на запрошення міністра закордонних справ цієї країни Сергія Лаврова. Візит буде передувати розгляду стратегії відносин між ЄС і Росією на засіданні Європейської ради у березні.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда закликав Борреля переглянути свої плани щодо візиту в Москву, якщо Росія не звільнить Навального. Він також пропонував ЄС посилити санкції проти Росії.

Як відомо, російського опозиціонера Олексія Навального заарештували 18 січня у відділенні поліції Хімок. Його взяли під варту одразу після повернення з Німеччини, де він лікувався від наслідків отруєння.