ua en ru

"Укравтодор" буде позначати дорожні роботи на "Яндекс.Картах"

"Укравтодор" буде позначати дорожні роботи на "Яндекс.Картах" Фото: "Укравтодор"

"Укравтодор" почав роботу над інтерактивною картою стану українських доріг

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") почав роботу над інтерактивною картою стану українських доріг. Першим кроком для реалізації цього доручення став запуск спільного проекту з компанією "Яндекс.Україна", передає пресс-служба "Укравтодору".

"Укравтодор" буде інформувати про стан проїзду по українських автодорогах за допомогою сервісів "Яндекс.Картки" і Навігатор. Користуючись цими додатками, кожен водій матиме можливість дізнатися всі ремонтні роботи і несанкціоновані перекриття на автодорогах загального користування", - йдеться в повідомленні.


Диспетчера "Укравтодору" вже працюють з програмою і цілодобово наносять на карту актуальну інформацію про стан автомобільних доріг в регіонах та ускладнення дорожнього руху у результаті дорожньо-транспортних пригод, ремонту, погодних умов і акцій протесту.

Наголошується, що водії можуть наносити на карту свої мітки.

Нагадаємо, Верховна Рада України відхилила законопроект №2724. Зокрема, документом пропонувалося створити державний дорожній фонд для фінансування робіт з будівництва, утримання, ремонту та реконструкції автодоріг.