ua en ru

Рада відхилила законопроект про створення дорожнього держфонду з ремонту доріг

Рада відхилила законопроект про створення дорожнього держфонду з ремонту доріг Фото: ремонт доріг

Повернення законопроекту на доопрацювання в профільний комітет підтримали 206 нардепів

Верховна Рада України відхилила законопроект №2724. Зокрема, документом пропонувалося створити державний дорожній фонд для фінансування робіт з будівництва, утримання, ремонту та реконструкції автодоріг. Документ за основу підтримали всього 182 парламентарія при 226 необхідних, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, за повернення законопроекту на доопрацювання в профільний комітет підтримали 206 нардепів, а повернення суб'єкту законодавчої ініціативи на доопрацювання – 223 депутати ВР.


"Законопроект відхилено", - підсумував віце-спікер ВР Андрій Парубій.

Зокрема, дохідну частину фонду планувалося сформувати за рахунок надходжень від акцизного збору та ввізного мита на нафтопродукти, з імпортованих транспортних засобів та шин до них, за рахунок плати за використання автомобільних доріг загального користування державного значення транспортними засобами з дозволеною максимальною загальною масою 12 т і більше, та коштів від санкцій за порушення порядку справляння такої плати, за рахунок коштів фонду попереджувальних заходів Моторного (транспортного) страхового бюро та інших надходжень, передбачених Державним бюджетом, у обсягах, які визначаються законом про держбюджет на поточний рік.

Кошти дорожнього фонду передбачалося направляти на виконання заходів щодо забезпечення безпеки дорожнього руху на мережі автодоріг загального користування.

Аналогічний законопроект №2725 також був відхилений ВР. Його підтримали 178 парламентаріїв при 226 необхідних.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що столична влада запустять сайт, на якому всі бажаючі зможуть контролювати стан ремонту дорожнього покриття.