ua en ru

Суд у справі Кернеса перенесли на 28 вересня

Суд у справі Кернеса перенесли на 28 вересня Фото: Генадій Кернес

Засідання перенесли через відсутність світла

Київський районний суд Полтави переніс розгляд справи харківського міського голови Геннадія Кернеса на 28 вересня, передає місцеве видання Полтавщина.

"Через відсутність світла в залі суду розгляд кримінального провадження перенесли на 11:00 28 вересня", - зазначає видання.

Також повідомляється, що світло в залі засідання зникло близько 11.40 . У суді заявили, що це пов'язано з відключенням всього мікрорайону та проведенням робіт з боку "Полтаваобленерго".

Засідання суду традиційно пікетували активісти, які розвісили плакати за типом "Кернес-зрадник" на металевих огорожах, виставлених правоохоронцями біля будівлі суду.

Кернес прибув на засідання разом з адвокатами, також на засідання разом з ним прийшов колишній народний депутат від Партії регіонів Ельбрус Тедеєв.

Крім того, повідомляється, що адвокат Геннадія Кернеса Лідія Ізовітова говорить, що сторона захисту буде наполягати на рішенні суду про недопуск активістів в залу засідань.

У свою чергу, член громадської організації "Громадська варта" Валентин Бистриченко повідомив, що обурений таким рішенням суду.

Зазначимо, Генпрокуратура підозрює мера Харкова за трьома статтями Кримінального Кодексу. Зокрема, його звинувачують у викраденні, тортурах і погрозі вбивством активістів харківського Євромайдану. Сам Кернес своєї провини не визнає і вважає справу сфальсифікованою.

Нагадаємо, 7 вересня суд так і не перейшов до розгляду справи по суті, засідання перенесли на сьогодні, 14 вересня.