ua en ru

У Стамбулі затримали дипломата США через зв'язки із терористичною організацією

У Стамбулі затримали дипломата США через зв'язки із терористичною організацією Фото: у Стамбулі затримали дипломата США

У Туреччині затримали співробітника Генконсульства США

У Стамбулі (Туреччина) затримали співробітника Генконсульства США за підозрою в зв'язках з організацією ФЕТО, яку звинувачують в організації держперевороту в Туреччині в липні 2016 року. Про це повідомляє газета Daily Sabah.

Як повідомляється, затриманому Метину Топузу пред'явлені звинувачення у "шпигунстві" та "порушенні конституції". За даними слідства, Топуз зв'язувався "на регулярній основі" з відомими поліцейськими начальниками, схильними ФЕТО, а також з екс-прокурором Зекерієй Озом. У минулому Оз розслідував справи про великомасштабну корупцію в турецькому уряді.

Зазначимо, в ніч на 16 липня 2016 року в Туреччині відбулася спроба військового перевороту. Основне протистояння розгорнулося в Стамбулі і Анкарі, в результаті дій загинули 250 осіб, не рахуючи путчистів, більше 2 тис. людей отримали поранення.

В організації путчу Анкара звинувачує ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена, який з 1999 року проживає в США, і пов'язану з ним організацію ФЕТО.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Туреччині сили безпеки проводять в сорока п'яти провінціях країни операцію із затримання 117 офіцерів ЗС країни за підозрою в зв'язках з організацією опозиційного ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена (FETO).