ua en ru

Розпуск Ради відбудеться з вірогідністю 90%, - представник Кабміну у ВР

Розпуск Ради відбудеться з вірогідністю 90%, - представник Кабміну у ВР Фото: Вадим Денисенко (УНІАН)

За словами Денисенка, питання розпуску ВР вийшло з юридичної площини і перейшло в політичну

Розпуск Верховної ради України, за яким послідують позачергові вибори в Раду, відбудеться з вірогідністю 90%. Про це у коментарі РБК-Україна розповів представник уряду у парламенті Вадим Денисенко.

За його словами, вірогідність того, що новообраний президент Володимир Зеленський розпустить Раду одразу ж у день інавгурації, неймовірно висока.

"БПП визначився, чим швидше відбудеться інавгурація - тим краще. Затягувати інавгурацію немає жодного сенсу. Тому що існує неймовірно висока вірогідність, що в той же день Зеленський підпише указ про розпуск ВРУ. Розпуск парламенту відбудеться з вірогідністю 90%. Не важливо, які аргументи для цього використають. Питання розпуску парламенту вийшло з юридичної площини і перейшло в політичну", - заявив Денисенко.

Представник Кабміну у ВР зазначив, що не всі члени парламенту наразі готові проголосувати за дату інавгурації.

"Офіційно всі заявляють про те, що вони готові (голосувати, - ред.). Але як мінімум чоловік 150 в залі не готові зараз сісти і проголосувати", - додав він.

Нагадаємо, раніше команда новообраного президента України Володимира Зеленського оприлюднила першу відеопетіцію, яка стосується розпуску Верховної ради України. У відео зазначається, що в разі, якщо воно набере 1 млн переглядів - Зеленський "особисто зверне на нього увагу".

Як писало РБК-Україна раніше, Зеленський заявив, що говорити про розпуск Верховної ради ще рано, оскільки повноважень президента він не має. Він запевнив, що розповість про наміри розпустити Раду після інавгурації.