ua en ru

Верховна Рада: онлайн-трансляція 29 січня (оновлюється)

Верховна Рада України: онлайн-трансляція 29 січня (29.01.2014) - сьогодні парламент має намір прийняти закон про амністію учасників Євромайдану.

Верховна Рада: онлайн-трансляція 29 січня - сьогодні парламент має намір прийняти закон про амністію учасників Євромайдану.

У ніч на 30 січня на сайті Верховної Ради України опубліковано текст законопроекту № 4021-3 "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань"народного депутата від Партії регіонів Юрія Мірошниченка.

Станом на 22:16 у сесійній залі знаходяться депутати опозиційних фракцій. Наголошується, що депутати Партії регіонів і лідери опозиційних фракцій відсутні.

Близько 20:30, як повідомив кореспондент РБК-Україна, в Верховну Раду прибув Президент України Віктор Янукович для розмови з депутатами від Партії регіонів.

Станом на 18:00, спікер парламенту Володимир Рибак продовжив засідання Ради. Як планується, сьогодні депутати приступлять до обговорення закону про амністію учасників акцій протесту. Також депутати мають намір створити тимчасову спеціальну комісію з підготовки змін до Конституції України.

Сьогодні народні депутати від фракції "Батьківщина" близько 16:35 покинули сесійну залу Ради. Через годину вони повернулися до сесійної зали, але закон про амністію не погодили.

В 16:07 спікер повідомив, що всі питання по двом законопроектам вже узгоджені. За його словами, зараз ці проекти теражируются, і через 20 хвилин вони будуть внесені на розгляд ВР.

Фотогалерея: "Погляд ізсередини на провладний Майдан"

Перший віце-спікер парламенту Ігор Калетник продовжив перерву в засіданні Верховної Ради до 16:00.

Засідання позачергової сесії ВР станом на 14:20 досі не розпочалося.

Закон про амністію учасників акцій протесту буде прийнятий. Про це РБК-Україна заявив голова регламентного комітету Верховної Ради, глава Київської міськдержадміністрації (КМДА) Володимир Макеєнко.

Раніше Макеєнко повідомив, що регламентний комітет ВР одноголосно підтримав заяву нардепа Анатолія Гриценка про складання з нього повноважень народного депутата.

Опозиція готова розпочати дискусію про формування Кабінету міністрів з "усією повнотою влади". Про це в парламентських кулуарах заявив глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

Голова Верховної Ради України (ВР) Володимир Рибак оголосив перерву в засіданні Ради до 14:00 для проведення консультацій щодо підготовки до голосування за законопроект про амністію учасників масових демонстрацій.

Колишні Президенти України Леонід Кравчук і Леонід Кучма готові виступити гарантами виконання домовленостей між владою і опозицією для подолання політичної кризи в Україні. Про це Кравчук заявив сьогодні із трибуни ВР.

Голова Верховної Ради України (ВР) Володимир Рибак відкрив засідання позачергової сесії парламенту з урегулювання кризи у країні. У сесійній залі зареєстровано 402 народних депутати.

Партія регіонів (ПР) і опозиція не домовилися щодо закону про амністію і створення тимчасової спеціальної комісії (ТСК) для зміни Конституції України. Про це в парламентських кулуарах заявив народний депутат із фракції ПР Володимир Олійник, передає кореспондент РБК-Україна.

У Верховній Раді станом на ранок 29 січня зареєстровано три законопроекти, що передбачають зняття кримінальної відповідальності з учасників Євромайдану. Про це йдеться на сайті ВР.

Зокрема, 27 січня в Раді було зареєстровано проект закону за №4021 "Про усунення негативних наслідків і недопущення переслідування і покарання осіб щодо подій, які мали місце під час масових акцій протесту" за авторством нардепа від фракції "Батьківщина" Леоніда Ємця.

Крім того, 29 січня нардепи від Партії регіонів Дмитро Шпенов і Віталій Журавський зареєстрували альтернативний проект закону під №4021-1 "Про усунення негативних наслідків і недопущення переслідування і покарання осіб щодо подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань".

Також 29 січня зареєстровав альтернативний проект під №4021-2 позафракційний нардеп Юрій Дерев'янко.

Нагадаємо, Рада в середу об 11:00 продовжить позачергову сесію, на якій планується розглянути законопроект №4021-1.

Зазначимо, після цього планується закрити позачергову сесію.