ua en ru

ПР і опозиція не домовилися про амністію і створення ТСК щодо Конституції

Партія регіонів і опозиція домовилися щодо закону про амністію і створення тимчасової спеціальної комісії (ТСК) для зміни Конституції України

Партія регіонів і опозиція домовилися щодо закону про амністію і створення тимчасової спеціальної комісії (ТСК) для зміни Конституції України. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив народний депутат фракції Партії регіонів Володимир Олійник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Переговори з підготовки проекту закону про амністію складні. Ми очікуємо, що сьогодні буде розглянуто два питання: проект закону щодо амністії та створення комісії з підготовки змін до Конституції", - заявив він.

Депутат повідомив, що поки що остаточний проект закону про амністію не готовий, як і не прийнято рішення про персональний склад комісії.

"На даний момент так і не відомо, чим вони закінчилися. Що таке амністія? Це правове питання. Захоплення адміністративних установ - це злочин, він тягне за собою покарання... Можливо, слід передбачити в законі позиції: звільняєте одну будівлю, настає амністія для цих осіб, другу будівлю - аналогічний механізм", - заявив Олійник.