ua en ru

В АП завершився перший етап переговорів між Януковичем і лідерами опозиції (оновлено)

Завершився перший етап переговорів між Віктором Януковичем, учасниками робочої групи з врегулювання політичної кризи та лідерами опозиції.

В Адміністрації Президента завершився перший етап переговорів між Президентом України Віктором Януковичем, учасниками робочої групи з врегулювання політичної кризи та лідерами опозиційних парламентських фракцій. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Зустріч в Адміністрації Президента тривала понад три години.

Як заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на прес-конференції у Будинку профспілок, Віктор Янукович пропонує перенести переговори з урегулювання конфлікту до завтра, 23 січня. За словами Яценюка, опозиція виступила з ініціативою провести позачергове засідання Верховної Ради. Своєю чергою, Янукович запропонував відкликати із саміту Всесвітнього економічного форуму в Давосі прем'єр-міністра Миколи Азарова, після чого й продовжити переговори.

Лідер "Свободи" Олег Тягнибок повідомив, що переговори лідерів опозиції із Президентом завершилися без результатів. З його слів, глава держави не продемонстрував готовності виконати вимоги опозиції: "Коли ми зрозуміли, що в нас немає жодної можливості домовитися, ми попрощалися і вийшли".

Водночас лідер "Удару" Віталій Кличко висловив думку, що ситуація в Києві може закінчитися збройним протистоянням.

В АП завершився перший етап переговорів між Януковичем і лідерами опозиції (оновлено)

(Фото: прес-служба Президента України)

Участь у переговорах брали секретар Ради національної безпеки та оборони, керівник робочої групи Андрій Клюєв, радник Президента України Андрій Портнов, міністр юстиції Олена Лукаш, керівник фракції партії "Удар" Віталій Кличко, керівник фракції "ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк ы керівник фракції "ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

Нагадаємо, сьогодні Янукович висловив співчуття сім'ям загиблих під час подій на вул. Грушевського в Києві, а також доручив провести розслідування загибелі людей на вул. Грушевського в Києві.

Раніше в середу Генпрокуратура підтвердила загибель від вогнепальних поранень двох людей на вул. Грушевського. За даними МВС, інформація про третього загиблого перевіряється.

На думку Януковича, політичні випробування посилять Україну. Він також зазначив, що саме національна єдність є запорукою утвердження України як вільної європейської держави. Крім того, Янукович впевнений, що 2014 р. також стане роком зміцнення і розвитку місцевого самоврядування.

Нагадаємо, сьогоднішній прояв насильства з обох сторін конфлікту на вул. Грушевського в Києві засудила уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська. Омбудсмен зажадала від Генерального прокурора провести негайне неупереджене розслідування фактів загибелі людей, а від керівництва МВС - неухильно дотримуватися вимог законодавства.