ua en ru

Кабмін виділив 82 млн грн на будівництво дороги в обхід Рені

Кабмін виділив 82 млн грн на будівництво дороги в обхід Рені Фото: траса Одеса - Рені

Також виділено 40 млн грн на ремонт дороги Мукачеве - Львів

Кабінет міністрів виділив 81 млн. 177 тис. грн на будівництво дороги "Обхід р. Рені" в Одеській області. Про це йдеться в розпорядженні уряду № 824-р від 30 липня 2015 р.

Кабмін вніс зміни до переліку інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися в 2015 р. за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, в тому числі тих, які фінансуються з метою погашення кредиторської заборгованості, зареєстрованої органами Державної казначейської служби станом на 1 січня 2015 р.

Згідно з документом, 81 млн 177 тис. 280 грн виділяється на будівництво автомобільної дороги місцевого значення "Обхід р. Рені, на ділянці км 0 + 000 - км 5 + 600".

Зазначимо, всього на інфраструктурні проекти в Одеській області виділено 126 млн 330 тис. 680 грн, з них 30 млн 100 тис. грн піде на капітальний ремонт мосту на автодорозі державного значення Одеса - Рені (на р. Бухарест).

Також Кабмін своїм розпорядженням виділив 40 млн грн на поточний ремонт дороги Н-09 Мукачеве - Львів.

Нагадаємо, голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі має намір перехопити у Російської Федерації вантажі, які йдуть у Європу з Китаю. Для цього, за його словами, потрібно побудувати дорогу на місто Рені Одеської області.

"Зараз є новий план - "Шовковий шлях". Реально логістика займає 30 днів через Росію, через Іллічівськ займає максимум 9 днів. Всі вже побудовано. Великі потоки треба привести. І це можливо привести, це існує. Потік сюди, побудувати дорогу на Рені, тобто на Євросоюз. Потім побудувати через Дністровський лиман великий міст, щоб ніхто ніколи не відірвав Бессарабію. Ми вже працюємо", - сказав Саакашвілі.