Найпростіший рецепт кабачкової ікри: можна їсти відразу, а можна закручувати в банки
Кабачкова ікра - це відмінні літні ласощі та джерело вітамінів. У цьому овочі багато вітамінів групи B, а також вітаміну С. А ще ікрою можна ласувати не тільки зараз, в розпал сезону цього корисного овоча, а й закрутити баночки на зиму.
Рецепт найпростішої кабачкової ікри, яку можна консервувати на зиму в банки - читайте в матеріалі нижче.
Інгредієнти:
- Кабачки - 4 шт.
- Морква - 2 шт.
- Цибуля - 2 шт.
- Томатна паста - 3 ст. ложки
- Часник - 3 зубчики
- Чорний запашний перець - 4-5 горошин
- Рослинна олія - 60 мл
- Оцет - 1 ст. ложка
- Сіль - на смак
Спосіб приготування
Цибулю і кабачки почистити та порізати дрібними кубиками. Моркву натерти на тертці, можна на крупній.
У товстостінній каструлі нагріти рослинну олію, обсмажити в ній цибулю до золотистого кольору.
Потім обсмажити моркву-3-5 хвилин і додати кабачки. Можна трохи посолити, щоб овочі пустили сік швидше.
Всі овочі обсмажувати протягом 6-8 хвилин. Додати томатну пасту, подрібнений часник, лавровий лист, запашний перець і сіль.
Все перемішати та тушкувати на повільному вогні 30-40 хвилин, періодично помішуючи. Можна накрити кришкою.
Готову ікру зняти з вогню і перебити блендером до однорідної консистенції та знову поставити на вогонь.
Довести до кипіння. Якщо ви збираєтеся консервувати ікру, то потрібно додати оцет і розлити по стерилізованих банках.
Якщо ви збираєтеся ікру їсти відразу, то дочекайтеся, поки вона охолоне, розкладіть в банки та поставте в холодильник.
До речі, ми раніше розповідали про те, як правильно стерилізувати банки під консервацію.
А ще ми писали про те, які фрукти та овочі потрібно консервувати в червні.