Рецепт кавунового мармеладу від турецьких кулінарів: готується неймовірно просто і швидко!
Турецькі солодощі відомі та популярні в усьому світі. Різні цукерки, халва і мармелад готуються з найрізноманітніших продуктів. Виявляється, з кавуна можна зробити дуже смачний мармелад і вам для цього знадобиться зовсім мало інгредієнтів і часу.
Як приготувати мармелад з кавуна за рецептом від турецьких кулінарів - читайте нижче.
Інгредієнти:
- Кавуновий сік - 1 стакан
- Цукор - ½ ст. ложки
- Кукурудзяний крохмаль - ¼ ложки
- Вершкове масло - 1 ч. ложка
- Цукрова пудра для посипання
Спосіб приготування:
Для приготування мармеладу вам потрібен кавуновий сік. Отримати його дуже просто - візьміть пару шматочків кавуна і натріть їх на тертці. А потім отриманий сік процідіть через сито або марлю.
Сік виливаємо в сотейник, додаємо цукор. Регулюйте кількість цукру самостійно - якщо кавун солодкий, то беріть менше. Потім додайте крохмаль, можна картопляний, а можна і кукурудзяний.
Якщо є бажання, то можна додати лимонний сік або лимонну кислоту.
Отриману суміш ставте на повільний вогонь і постійно помішуйте. Коли суміш стане пастоподібною, додайте вершкове масло і добре перемішайте. Потім знімайте з вогню.
Розстеліть пергамент або папір для випічки на столі. Злегка змастіть маслом або присипте крохмалем.
Потім викладайте на папір масу і розрівняйте до потрібної товщини. Можна розкачати.
Закривайте зверху папером і відправляйте в холодильник - мінімум на 1 годину.
Потім посипте готовий мармелад цукровою пудрою або цукром, наріжте на шматочки - як вам більше подобатися і можна насолоджуватися.
До речі, раніше ми розповідали про те, як зробити самостійно вдома томатну пасту на зиму.
А ще писали про те, які важливі п'ять порад допоможуть вам приготувати ідеальні деруни.