Народний кулінар назвав страви, які повинен спробувати кожен українець
Популярний ведучий "Сніданку з 1+1" і народний кулінар Руслан Сенічкін за 11 років роботи на телекухні приготував близько трьох тисяч різних рецептів. Більшість з них - традиційні українські страви.
А нещодавно, спеціально до Дня Незалежності, зірка "плюсів" поділився в ефірі своїми улюбленими колоритними стравами, які куштував у різних куточках нашої країни, і які він рекомендує скуштувати всім!
Топ українських страв від Руслана Сенічкіна
На Полтавщині, окрім галушок з грибами та шкварками, телеведучий рекомендує спробувати потрібку (лівер), мандрики - коржики з тіста та сиру та затирку (кочана каша).
На рідній Дніпропетровщині, обожнює шпундру - це підсмажене м’ясо у буряковому квасі, фаршировані гусячі шийки та печінкові паштети. А ось на Житомирщині - фантастичні деруни, особливо в Коростені, столиці цієї страви - говорить ведучий.
Руслан Сенічкін (фото: прес-служба 1+1)
Слобожанщина закохала Сенічкіна товчениками - це шматочки м'яса або риби, зварені в юшці, з маслом та цибулею. Та надзвичайним кендюхом - свинина, смажена з цибулею й перцем. У Ніжині подобаються закрутки з огірків та кабачкова ікра. У Сумах - борщ на буряковому квасі. Говорить, що ніде так смачно не готують печеню з м’ясом, картоплею та квашеною капустою, як на Чернігівщині.
Руслан Сенічкін (фото: прес-служба 1+1)
На Півдні, титульна кухня - страви з риби. Юшка по-миколаївськи, фаршировані баклажани і перці на Херсонщині. А які биточки з бичків в Одесі і тутешній форшмак з сезонної дунайки наприкінці весни - унікальний смак!
У Криму обожнював куштувати бурму, національну кримськотатарську страву у вигляді рулету.
"Мені прийшлася до душі бурма із гарбузом та горіхами, запечена до хрусткої скоринки. Це дуже смачний та ароматний десерт!" - згадує телекулінар.
Руслан Сенічкін (фото: прес-служба 1+1)
Але найбільше Сенічкіну смакують Карпати! Ситний банош з овечою бринзою, гуцульська ковбаса - гурка. Насичений бограч з яловичини, перцю, грибів, цибулі, часника та приправ. Обов’язковий для частування пструг - запечена форель, особливо з білими грибами в сметані. А ще вразили гамбовці. Попри те, що це хрусткі кульки з картоплі - це страва-десерт. Смажиться в олії, а в середині в якості начинки - слива.
Руслан Сенічкін (фото: прес-служба 1+1)
Нагадаємо, нещодавно Клопотенко дав рецепт запеченої в листі кукурудзи.
Також знаменитий кулінар здивував українців рецептом "жовтого" борщу зі свининою.