Кому категорично не можна їсти сало та в якому вигляді воно найкорисніше: відповідь вас здивує
Як відомо, усі люди люблять сало. До того ж це не тільки смачний, але й дуже корисний продукт, який можна їсти всім. Сало можна запікати, смажити, солити, варити та робити намазку на хліб.
Про те, в якому вигляді сало найкорисніше, розповіла дієтологиня Наталія Самойленко в Instagram.
Так, для людей із нормальним здоров'ям допустима денна доза холестерину становить 300 мг, а для тих, хто пережив інфаркт – до 200 мг. Тобто вживання 30 г сала на день не тільки не підвищить рівень холестерину, а й навпаки, спалюватиме його.
У якому вигляді корисніше їсти сало
За словами фахівця, сало найкраще вживати в солоному або маринованому вигляді. Також, якщо його посмажити або коптити, то воно не принесе користі для здоров'я.
Користь сала
- В продукті багато вітамінів, а саме: А, В1, В2, В3, В6, В12, D. До того ж в ньому є кальцій, цинк, фосфор, залізо, магній та селен;
- У салі є холін – це вітамін B-комплексу, який бере участь у метаболізмі;
- Продукт сприятливо впливає на судини та клітинні мембрани, тому що містить лецитин.
Окрім того, експерт розповіла, що сало краще їсти вранці або в обід. Все тому, що саме в цей час організм отримає потужне енергетичне підживлення.
Кому не можна їсти сала
Людям, у яких проблеми із серцево-судинними захворюваннями, потрібно відмовитися від солоного сала. Його можна вживати у невеликих кількостях свіже або свіжоморожене.
Раніше ми повідомляли, чому потрібно їсти сало взимку.
Також ми писали, що вчені створили сало для вегетаріанців.