Відомий кухар показав, як готувати легендарну київську перепічку вдома (фото і відео)
Нещодавно знаменита київська перепічка подорожчала до 30 гривень. І хоча ціна вже не така демократична, як була раніше, та й вона не відлякує тисячі киян і гостей міста, які вишиковуються у черги за сосискою в тісті на вулиці Богдана Хмельницького.
Однак той, хто не хоче платити один долар за куповану перепічку, має нагоду приготувати її вдома. А допоможе в цьому рецепт відомого кулінара і судді шоу "МастерШеф" Володимира Ярославського, яким він поділився в своєму Instagram.
Київська перепічка в домашніх умовах
Аби приготувати цю страву, не потрібні яйця і заварювання. Для 10 сосисок в тісті вам знадобляться:
- 350 г теплої води
- 35-40 г цукру
- 8-10 сухих дріжджів
- 520-540 г борошна
- 10 г солі
- олія для фритюру
- 10 сосисок
Покроковий рецепт приготування
У теплій воді, не вище 38 градусів, треба розчинити цукор і дріжджі. Сухим дріжджам потрібно постояти 15-17 хвилин, щоб ви впевнились в тому, що дріжджі активні - це важливо.
Далі додаємо просіяне борошно, сіль та замішуємо тісто.
"Мені знадобилося 520 г борошна, щоб отримати м‘якеньке тісто, яке ще може трішечки прилипати до рук. У вас може піти більше борошна - це залежить від його якості", - каже кулінар.
Далі треба залишити тісто в теплому місці на годинку, щоб воно піднялося, а після цього сформувати 10 шматочків по 90 грамів.
Сосиски варто дістати заздалегідь - вони повинні бути кімнатної температури.
Загорнути сосиски в тісто, добре звести краї, як на вареники.
Відставити уже сформовані перепічки у тепле місце, щоб вони підійшли приблизно у 2,5 рази.
Тим часом варто підготувати олію без запаху і довести її до 180 градусів. Якщо ж у вас немає термометра - киньте шматочок тіста у олію і перевірте, як він буде смажитися.
Обережно кладіть сирі перепічки в олію. Обсмажувати треба орієнтовно по одній хвилині з кожного боку до красивого рум'яного кольору.
Виймайте перепічки на паперовий рушничок, який вбере зайвий жир. І смачного!
Кілька корисних порад для приготування перепічки:
- не робіть тісто занадто рідким - таке тісто прилипає до поверхні і вбирає багато жиру під час смаження
- дуже густе тісто не буде пухким і соковитим
- обов’язково дайте тісту добре підійти перед смаженням
- температура на вашій кухні має бути 25 градусів і вище, не повинно бути протягів.
Раніше ми розповідали про те, скільки коштує найдешевше м'ясо в Україні та чи буде воно дорожчати.