ua en ru

Ідеальна червона риба до новорічного столу: як засолити вдома за допомогою двох спецій

Ідеальна червона риба до новорічного столу: як засолити вдома за допомогою двох спецій Фото: як посолити червону рибу вдома (pixabay)

З'явився простий рецепт домашнього засолу червоної риби, бутерброди з якої ми любимо готувати до новорічного столу. Для того, щоб у вас вийшли ідеальні шматочки смакоти, достатньо всього двох спецій, води і звичайно ж риби.

Секретом засолу поділилася популярний фуд-блогер Alina FooDee.

Таким способом можна засолити різні види червоної риби: лосось, сьомгу, форель, горбушу.

Блогер пропонує засолити рибу цілим великим шматком в розсолі, тоді вона вийде дуже ніжною.

Інгредієнти на 0,7 кг риби:

  • Вода - 0,5 л
  • Сіль - 100 г
  • Цукор - 50 г

Покрокове приготування

Доведіть розсіл до кипіння, дайте йому повністю охолонути.

Покладіть рибу в розсіл, поставте в холодильник мінімум на 6 годин, можна і довше, в залежності від розміру шматка і ваших смакових уподобань.

Коли риба просолилася до потрібного вам ступеня, злийте розсіл, рибу просушіть паперовими рушниками, зберігайте в чистому скляному лотку в холодильнику протягом 2-3 днів, не довше.

Кулінар запевняє, що така риба виходить шалено смачною, і не йде ні в яке порівняння з магазинною.