Таке блюдо як сирники люблять багато хто з нас. Зазвичай їх готують солодкими, але є і варіація цих ласощів в солоному вигляді.
Рецептом солоних сирників поділився відомий кулінар і ресторатор Володимир Ярославський.
Сир потрібно добре віджати через рушник або марлю – там завжди є надлишкова волога, а вона вам не потрібна.
Петрушку і шпинат добре помийте, видаліть стовбури – великі стебла, і саму зелень залийте окропом, відразу ж вилийте на сито, дайте охолонути і добре відіжміть зелень від вологи.
До речі, замість шпинату ви можете взяти звичайний кріп. Добре подрібніть зелень разом з яйцем в блендері.
Змішайте в мисці всі інгредієнти - домашній сир, сіль, зелень з яйцем, вівсяну муку. Сформуйте кульки.
На невеликому вогні підсмажте їх з кожного боку до рум'яної скоринки, накрийте кришкою і ще раз підсмажте з кожного боку.
Сирники виходять надзвичайно соковиті, з хрусткою скоринкою. Їх можна також доповнити лососем і сметаною.
Раніше ми писали, як приготувати манники-смачну альтернативу сирникам.
Спробуйте також приготувати пиріг з ревенем і яблуками - просту і дуже ароматну випічку.