Що треба додати в тісто, щоб млинці вийшли ніжними та не рвалися
Напевно, всі люблять млинці. Така солодка та ароматна страва - відмінний варіант для сніданку або десерту. Однак тут важливо простежити за тим, щоб млинці не пригоріли, не прилипли та не порвалися під час перевертання.
Ідеєю приготування млинці поділилась фудблогер "alia_diachenko" в Instagram.
Так, у цьому способі приготування окрім молока додається не дуже жирний кисломолочний сир.
Візьміть наступні інгредієнти:
- борошно із твердих сортів пшениці - 150 г;
- сир 5%-ї жирності у брикетах - 200 г;
- яйця - 4 шт;
- молоко 2,5% - 300 мл;
- оливкова олія - 1 ст.л;
- цукрозамінник, сіль, ваніль, кориця - до свого смаку.
Спосіб приготування:
Спочатку сир збийте блендером. Після цього додайте яйця, молоко, масло, сіль, цукрозамінник, ваніль, корицю, борошно та перемішати. В результаті тісто має вийти, як рідка сметана, без грудочок.
Далі тісто наливайте на розігріту сковорідку. Зазначимо, якщо сковорідка не антипригарна, то перед першим млинцем треба змастити оливковою олією.
Млинці обсмажуйте з обох боків.
Млинці можете подати з фруктами, ягодами, варенням, медом, фруктово-ягідним йогуртом, сметаною або кисломолочним сиром.
Рецепт млинців на сніданок (instagram.com/alia_diachenko_pp)
Зазначимо, щоб млинці не пригорали та зберегли свій смак і зовнішній вигляд, потрібно у тісто додавати звичайний крохмаль.
Саме в крохмалі криється секрет успішних і дуже смачних, а головне - не підгорівших млинців. Крохмаль робить тісто таким по структурі, що воно більше не прилипає навіть до не дуже хорошої сковорідки. Крім того, з ним млинці виходять більш пухкими, рум'яними та смачними.
Раніше ми повідомляли, як приготувати тонкі млинці.
Також ми писали, як приготувати кольорові млинці без хімії та цукру.