Робимо справжню паприку самостійно: буде в рази смачніше магазинної
Паприка вважається однією з найпопулярніших і найкорисніших спецій у всьому світі. Її використовують в перші страви, для м'яса, додають в салати та соуси. І навіть іноді додають в випічку.
Приготувати паприку можна самостійно і зовсім необов'язково купувати її в магазині. Як це зробити - читайте нижче.
Купуйте достатню кількість солодкого перцю на ринку. Якщо хочете, щоб ваша паприка була гострою - візьміть ще й перець чилі. Вибирайте цілі тверді плоди червоного кольору.
Овочі потрібно ретельно помити та розкласти на будь-якій рівній поверхні на кілька днів при кімнатній температурі. Через три дні видаліть плодоніжки та насіння, наріжте шматочками.
За допомогою голки та нитки нанизуйте шматочки перцю і зробіть щось типу намиста. Залиште ці намиста в затемненому сухому місці, яке добре провітрюється.
Для більш швидкого процесу - використовуйте духовку або електросушку. Ваша мета - висушити перці.
Для духовки перець наріжте соломкою або натріть на шатківниці. Застеліть пергамент і насипте перець. Розігрійте духовку до 80 градусів і поставте на 4 години. Дверцята залиште прочиненими.
Перевірити готовність можна легко - перець не повинен гнутися. Якщо він гнеться, а не ламається - значить, ще не готовий.
Коли перець повністю стане сухим, подрібніть його до стану порошку і насипте в скляні герметичні банки для зберігання.
Фото: як зробити паприку самостійно
До речі, раніше ми розповідали про те, як зробити просту заправку для горохового супу.
А ще писали про те, які овочі та фрукти можна заготовити на зиму у вересні.