Швидка квашена капуста в банках: хрустка, смачна та ароматна
Квашена капуста - відмінний салат до м'ясних і рибних страв. Її додають і в тушковану капусту і в капусняк, але найсмачніше - похрумтіти просто так. Пропонуємо вам рецепт швидкої квашеної капусти, від якої в захваті буде вся родина. Готовою до вживання вона буде вже за три дні.
Про це пише канал Дача. Сад та город.
Складники:
- Вода - 2 л
- Капуста - 2-2,5 кг
- Морква - 2 шт.
- Цукор - 2 ст. л
- Сіль - 3 ст. л
- Приправи (пряні трави, суміш перців горошком і насіння кропу або коріандру) - 1 ч.л.
Покрокове приготування
Шинкуємо капусту. Далі натираємо моркву, і з’єднуємо з капустою. Банку миємо й стерилізуємо. Після цього щільно втрамбовуємо капусту.
Воду кип'ятимо, додаємо сіль і охолоджуємо. Заливаємо нею капусту. Вода має литися через край.
Банку ставимо в глибоку ємність і залишаємо на 48 годин, через кожні 3-5 годин проколюючи капусту, наприклад, ножем. Це потрібно для того, щоб вийшло зайве повітря.
По закінченню визначеного часу, зливаємо розсіл в ємність, розбавляємо в ньому цукор і додаємо, за бажанням, улюблені спеції.
Повертаємо розчин до капусти, накриваємо банку капроновою кришкою, і перекладаємо в холодильник на 24 години.
Наша смачна, ароматна, хрумка капуста готова!
Раніше ми писали, як заквасити капусту цілими головками.
Також читайте як заквасити капусту з буряком на зиму цілими шматочками.