ua en ru

Зурабішвілі і Кобахідзе через протести повертаються до Грузії

Зурабішвілі і Кобахідзе через протести повертаються до Грузії Фото: Саломе Зурабішвілі (facebook.com zourabichvilisalome)

Зурабішвілі попрямувала в Білорусь 20 червня

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі перериває візит до Білорусі у зв'язку з протестами в Тбілісі і повертається у Грузію. Про це повідомляє "Інтерпресньюс", посилаючись на інформацію адміністрації президента.

Так, глава Грузії повернеться у країну в п'ятницю, 21 червня.

Зазначено, що Зурабішвілі попрямувала в Білорусь 20 червня. Президент Грузії мала бути присутньою на відкритті других Європейських ігор у Мінську і підтримувати на місці грузинських спортсменів.

Крім того, глава парламенту Іраклій Кобахідзе перервав офіційний візит у Баку і повертається у Тбілісі. Зазначено, що Кобахідзе вже в дорозі. Разом з ним у Тбілісі повертаються члени делегації.

Підкреслюється, що, таким чином, Кобахідзе скасував зустріч з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим. Також скасовано і інші заходи, намічені у рамках офіційного візиту.

Нагадаємо, раніше Зурабішвілі звинуватила організаторів протестів у Тбілісі у діях на користь Російської Федерації. За її словами, протистояння у країні вигідне Росії.

Як писало РБК-Україна раніше, у ході протестів у Грузії поранення отримали кілька сотень людей. Лікарі оцінюють їхній стан як важкий.

Відзначимо, правоохоронці на ранок п'ятниці, 21 червня, розігнали протести в Тбілісі. Підкреслимо, частина мітингувальників була затримана.