ua en ru

Президент Грузії звинуватила організаторів протестів у проросійській політиці

Президент Грузії звинуватила організаторів протестів у проросійській політиці Фото: Саломе Зурабішвілі (facebook.com zourabichvilisalome)

Зурабішвілі підкреслила, що протистояння у країні вигідне РФ

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі звинуватила організаторів протестів у Тбілісі у діях на користь Російської Федерації. Про це президент країни написала у Facebook.

Вона наголосила, що протистояння у країні вигідне Росії.

"Стався дуже великий злочин - те, що гідність країни було порушено. Однак це не виправдовує штучну хвилю антидержавних дій, спрямованих на вторгнення до парламенту та повалення уряду. Росія є нашим ворогом і окупантом. Його п'ята колона може бути небезпечнішою за відкриту агресію. Розпад країни і суспільства, внутрішнє протистояння не допомагають нікому, сьогодні це найвідоміша зброя Росії", - підкреслила президент.

Так, 20 червня у Тбілісі проходила 26-я сесія Міжпарламентської асамблеї православ'я, яка продовжилася в залі пленарних засідань парламенту. Засідання відкрив президент МАП, депутат Держдуми Росії Сергій Гаврилов. Він сів у крісло спікера парламенту Грузії.

Представники опозиційних фракцій "Європейська Грузія" і "Єдиний нацрух" із державними прапорами заблокували президію парламенту.

Глава фракції правлячої партії "Грузинська мрія" Мамукі Мдінарадзе зазначив, що Гаврилов сів у крісло голови парламенту Грузії без узгодження з організаторами засідання.

Таким чином, виступ російського депутата в парламенті Грузії спровокував масові протести у Тбілісі та спробу штурму парламенту.

Нагадаємо, у ході протестів в Грузії поранення отримали кілька сотень людей.

Як писало РБК-Україна раніше, у грузинській столиці у результаті сутичок під час демонстрацій ввечері 20 червня постраждали 14 мітингувальників. За даними Міністерства охорони здоров'я Грузії, каліцтва також отримали 38 правоохоронців.

Зазначимо, правоохоронці на ранок п'ятниці, 21 червня, розігнали протести в Тбілісі. Підкреслимо, частина мітингувальників була затримана.

Додамо також, в Тбілісі вночі 21 червня учасники протесту в Грузії, який спочатку проходив біля будівлі парламенту, розгромили офіс правлячої партії "Грузинська мрія".