ua en ru

Протести в Грузії: поранені кілька сотень людей

Протести в Грузії: поранені кілька сотень людей Фото: протести в Грузії (twitter.com/shaunwalker7)

За словами лікарів, постраждалі у тяжкому стані

У ході протестів у Грузії поранення отримали кілька сотень людей. Про це повідомляє місцеве видання rustavi2.ge.

Разом з тим видання не уточнює кількість постраждалих.

დარბევა

საავადმყოფოში მიიყვანეს გოგონა, რომელსაც სავარაუდოდ სპეცრაზმელის გასროლილი რეზინის ტყვია მოხვდა და თვალი დაკარგა

Опубліковано TV Pirveli • ტელეკომპანია პირველი Четвер, 20 червня 2019 р.

"Кілька сотень людей отримали поранення на проспекті Руставелі. Точна кількість постраждалих поки не може бути визначена. Вони розташовуються у різних лікарнях. Більшість з них знаходяться в Інгороквской лікарні", - повідомляє видання.

Лікарі відзначають, що стан пацієнтів важкий. Зазначено, що поранення учасників мітингу - в основному від гумових куль в області голови і кінцівок.

Також повідомляється, що у кількох людей є кульові поранення в області очей.

Крім того, повідомляється, що серед поранених є працівники ЗМІ: журналіст Тамар Багашвілі і оператор Леван Мелікідзе.

Також варто підкреслити, за даними грузинського видання Fortuna, у лікарню з пораненням гумовою кулею, випущеною з поліцейського зброї, з проспекту Руставелі забрали журналістку. За попередніми даними, дівчина втратила око.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в грузинській столиці Тбілісі в результаті сутичок під час демонстрацій ввечері 20 червня постраждали 14 мітингувальників. За даними Міністерства охорони здоров'я Грузії, каліцтва також отримали 38 правоохоронців.

Як писало РБК-Україна, правоохоронці станом на ранок п'ятниці, 21 червня, розігнали протести в Тбілісі. Підкреслимо, частина мітингувальників була затримана.

Додамо також, у Тбілісі вночі 21 червня учасники протесту в Грузії, який спочатку проходив біля будівлі парламенту, розгромили офіс правлячої партії "Грузинська мрія".