ua en ru

Зеленський вимагає звільнити очільника поліції Дніпропетровської області

Зеленський вимагає звільнити очільника поліції Дніпропетровської області Фото: Володимир Зеленський (РБК-Україна)

Глава держави відреагував на відео з затриманням патрульних у Дніпрі

Президент України Володимир Зеленський звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з вимогою звільнити очільника управління поліції Дніпропетровської області Віталія Глуховерю після інциденту з затриманням патрульних. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сторінку глави держави у Facebook.

Так, глава держави закликав очільника Державного бюро розслідувань Романа Трубу забезпечити прозоре розслідування інциденту з затриманням патрульних спецпідрозділом КОРД. Також Зеленський звернувся до Авакова з вимогою звільнити Глуховерю з займаної посади.

"Я вимагаю від міністра внутрішніх справ пана Арсена Авакова негайного звільнення громадянина Глуховері з займаної посади, а від голови ДБР пана Романа Труби чекаю швидкого та безкомпромісного розслідування за оприлюдненими фактами", - йдеться в заяві.

Зеленський вимагає звільнити очільника поліції Дніпропетровської області

Корд заарештував копів за те, що вони зупинили авто начальника ГУНП Дніпропетровської області Віталія Глуховеря Від громадян України намагалися приховати справжнє призначення #КОРД-у. Виявляється, що цей спецпідрозділ потрібен у ситуаціях, коли «жалкій копчік» намагається діяти по закону проти інтересів великих чинушних начальників, а авто (#Range #Rover #AE8615EO) належить генералу. А патрульний - справді молодець. Побільше б таких. Патрульна поліція України, респект за цього бійця

Нагадаємо, раніше Госбюро розслідувань повідомило, що відкрито кримінальне провадження за фактом перевищення влади і службових повноважень начальником поліції в Дніпропетровській області Віталієм Глуховерею.

Приводом стало опубліковане напередодні відео, на якому зафіксовано, як у вересні минулого року патрульні поліцейські зупинили Range Rover за порушення правил дорожнього руху. За кермом автомобіля знаходився водій Глуховері, який, ймовірно, подзвонив йому, після чого патрульних поліцейських затримали співробітники спецпідрозділу "КОРД".