ua en ru

Зеленський вважає пріоритетною співпрацю з МВФ

Зеленський вважає пріоритетною співпрацю з МВФ Фото: Володимир Зеленський на зустрічі з банкірами (facebook.com/ze2019official)

Зеленський провів зустріч з банківською спільнотою

Новообраний президент Володимир Зеленський зустрівся з керівниками провідних іноземних банків в Україні, а також із представниками Незалежної асоціації банків України. Про це повідомляє прес-служба Володимира Зеленського.

Зеленський зустрівся з банків в Україні (FLIFI): Raiffaisen Bank Aval, Pravex Bank - Intesa Sanpaolo, Ukrsibbank - BNP Paribas, Credit Agricole, City Group, SEB, Piraeus, Credit West Bank, ProCredit Bank, Alfa Bank, Deutsche Bank.

"Новообраний глава держави також підкреслив, що вважає пріоритетним забезпечення макроекономічної стабільності через незалежність НБУ, співпрацю з МВФ і дотримання виваженої політики у сфері публічних фінансів", - додали в прес-службі.

Також Зеленський підтримав думку банківської спільноти, що для забезпечення економічного зростання та залучення іноземних інвестицій необхідна судова реформа й забезпечення захисту прав інвесторів і кредиторів. Він наголосив також на необхідності забезпечити прозорі та рівні правила гри і для приватних, і для державних банків. Крім того, він підтримав реформу корпоративного управління у державних банках, яка усунула б політичний вплив на них.

Нагадаємо, радники обраного президентом України Володимира Зеленського Олександр Данилюк та Руслан Рябошапка в Брюсселі проводили зустріч послами Європейського союзу. Як повідомлялось, в команді Зеленського розраховують на подальше зміцнення відносин з країнами Євросоюзу. У команді заявили, що на сьогодні Україна має досить теплі дружні й партнерські стосунки з більшістю європейських держав.