ua en ru

Зеленський пропонує скасувати обов'язкову державну підсумкову атестацію

Зеленський пропонує скасувати обов'язкову державну підсумкову атестацію Фото: Володимир Зеленський (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

Президент вніс до Ради відповідний законопроект

Президент Володимир Зеленський пропонує скасувати обов'язкову державну підсумкову атестацію у цьому році. Глава держави вніс до Верховної Ради відповідний законопроект.

Про це свідчать дані на сайті парламенту.

У законі прописано, що учні, які завершують повну загальну середню освіту в 2019/2020 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації у зв'язку з карантином через коронавірус.

"Здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2019/2020 навчальному році, мають право пройти державну підсумкову атестацію, у тому числі у формі зовнішнього незалежного оцінювання, за власним бажанням", - вказано у проекті глави держави.

Згідно з документом, на час карантину дату початку та/або закінчення відповідного навчального року (років) може визначати Кабмін.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль раніше заявив, що поки немає підстав для скасування або перенесення Зовнішнього незалежного оцінювання.

Як писало РБК-Україна, також повідомлялося, що сесію ЗНО можуть перенести на серпень, або ж вона відбудеться у режимі онлайн.