ua en ru

Зеленський назвав головний програш України у Мінську

Зеленський назвав головний програш України у Мінську Фото: Володимир Зеленський (president.gov.ua)

Президент не бачить проблем в формулі Штайнмаєра

Президент України Володимир Зеленський під час нормандської зустрічі запропонував створити окрему підгрупу в Мінську, яка займається виключно питанням поетапного контролю над українським кордоном. Про це він заявив на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

Президент хоче, щоб цей етап закінчився до виборів.

"Я запропонував створити окрему підгрупу в Мінську, яка займається викключно питанням поетапного контролю українського кордону. Я хотів би, щоб цей етап завершився до виборів. У президента РФ позиція в Мінську узгоджена, на жаль. Це найскладніша ситуація і найголовніший програш для України в Мінську. Це кордон - те, що було підписано (в Мінських домовленостях - ред.)", - сказав він.

"Але є різні аргументи. Тобто я не бачу проблем в формулі Штайнмаєра. Її не було в Мінську. Тобто компроміс за компроміс. Мені здається, що так справедливо, але у нього інше бачення", - додав Зеленський.

Нагадаємо, у понеділок, 9 грудня, в Парижі відбулася зустріч в нормандському форматі щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Лідери України, Німеччини, Франції та Росії вперше за останні три роки зібралися за столом переговорів з метою зрушити з місця виконання мінських домовленостей.

За підсумками зустрічі Зеленський заявив, що питання повернення Україні кордону буде обговорюватись на наступній зустрічі.

Раніше очільник МЗС Вадим Пристайко повідомив, що основна "червона лінія" української делегації на чолі з президентом Володимиром Зеленським на саміті лідерів країн "нормандської четвірки" - повернення під контроль української влади всією територією країни в межах її міжнародно-визнаних кордонів.