ua en ru

Зарплату співробітникам пенітенціарної служби можуть підняти вже в цьому році, - Петренко

Зарплату співробітникам пенітенціарної служби можуть підняти вже в цьому році, - Петренко Фото: Павло Петренко (kmu.gov.ua)

Зарплата буде підвищена співробітникам, які пройдуть переатестацію

У 2017 році можу підняти зарплату співробітникам пенітенціарної служби. Про це розповів Міністр юстиції України Павло Петренко в інтерв'ю РБК-Украина.

"За рахунок зекономлених коштів ми маємо можливість підняти зарплати вже в цьому році. Для тих, хто пройде переатестацію або прийде на роботу після конкурсу. Тільки так можна перейти від радянського типу в'язниць до європейської практики. Має бути жорсткий режим, але при цьому людське ставлення до кожного", - заявив Петренко.

Він додав, що до вересня готується великий пакет документів для того, щоб збільшити зарплату співробітникам пенітенціарної системи і збільшити мотивацію для того, щоб прийшли нові люди. Також передбачається більш жорсткий критерій відбору на роботу і переатестація нинішніх кадрів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що генеральний прокурор України Юрій Луценко ініціює підвищення зарплат співробітникам пенітенціарної служби.

"Робота в пенітенціарній службі, - ред.) - низькооплачувана, а сама служба корумпована, нехтує законами і неефективна. Ми повинні, і я говорив про це з прем'єр-міністром, кардинально реформувати пенітенціарну службу - це означає більшу зарплату, новий персонал, і нове керівництво", - заявив Луценко.