ua en ru

У Запоріжжі СБУ провела обшуки у проросійської організації "Радомир"

У Запоріжжі СБУ провела обшуки у проросійської організації "Радомир" Фото: обшуки (ssu.gov.ua)

В ході обшуків вилучили незареєстровану автоматичну вогнепальну і холодну зброю, а також значну кількість патронів

У Запоріжжі співробітники Служби безпеки України (СБУ) 11 січня 2018 року в рамках кримінального провадження провели санкціоновані обшуки у представників проросійської громадської організації "Союз православний "Радомир". Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Повідомляється, що оперативники спецслужби вилучили незареєстровану автоматичну вогнепальну і холодну зброю, значну кількість патронів, медалі "патріот Росії", проросійську символіку зазначеної організації, роздруківки з текстами антиукраїнського змісту.

Правоохоронці попередньо встановили та задокументували, що "Радомир" надавала так звані "охоронні послуги" Запорізької єпархії Української православної церкви.

Зазначено, що окремі представники Запорізької єпархії Української православної церкви порушують рівноправність громадян, чим створюють передумови для міжетнічних і міжконфесійних конфліктів. Крім того, вони також виправдовують агресивні дії РФ по відношенню до України.

Нагадаємо, 11 січня прокуратура Запорізької області в четвер, 11 січня, порушила кримінальну виробництво щодо окремих священиків православної церкви Московського патріархату та громадської організації "Радомир" у зв'язку з розпалюванням релігійної ворожнечі.