ua en ru

Заборгованість "Київводоканалу" перед "Київенерго" складає більше 600 млн грн, - О.Мазурчак

На сьогоднішній день заборгованість ПАТ "Киевводоканал" перед ПАК "Київенерго" складає більше 600 млн грн. Про це заявив журналістам перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Мазурчак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Заборгованість є, і вона складає більше 600 млн грн. Це заборгованість по електроенергії, і дійсно "Київводоканал" має серйозні питання відносно різниці в тарифах", - сказав О.Мазурчак.

Він підтвердив інформацію журналістів про те, що уряд має намір погасити заборгованість КМДА за різницю в тарифах перед ПАТ "Київодоканал" і ПАК "Київенерго", відзначивши: "Дійсно, уряд збирається вирішувати питання щодо погашення різниці в тарифах комунальних підприємств теплопостачання і водопостачання з погашення боргу за електроенергію. Думаю, це вирішуватиметься ухвалою уряду за наявності фінансового ресурсу, виділеного Верховною Радою".

Варто нагадати, глава КМДА Олександр Попов заявив вчора про те, що заборгованість "Київенерго" перед НАК "Нафтогаз України" є різницею в тарифах і ліквідовуватиметься шляхом внесення змін до держбюджету України.