ua en ru

Заборгованість "Київенерго" перед "Нафтогазом України" буде ліквідована шляхом внесення змін до держбюджету, - А.Попов

Борг "Київенерго" перед НАК "Нафтогаз України" - це різниця в тарифах, яка ліквідовуватиметься шляхом внесення змін до держбюджету України. Про це РБК-Україна заявив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

"Це так звана різниця в тарифах - тобто різниця між тим, скільки налічується населенню за оплату, і тим, скільки насправді коштує природний газ. Це питання вирішується на рівні Кабінету міністрів, він (прем'єр-міністр України Микола Азаров) сьогодні про це говорив. Тобто ця різниця в тарифах буде профінансована через зміни до держбюджету", - сказав О.Попов.

Відповідаючи на питання, чи існує сьогодні борг КМДА перед "Київводоканалом", О.Попов відзначив: "Питання в тому, що з 1 липня 2010 р., коли змінилося законодавство і з'явився новий регулятор на рівні країни, ця функція (встановлення тарифів) передана цьому регулятору. І тепер ми не встановлюємо тарифи на водовідведення, гаряче водопостачання. Тобто всі рішення, які приймаються по цих послугах, - за них відповідає Кабмін. Тому ми вважаємо, що у нас на сьогодні немає фінансових зобов'язань ні перед "Київенерго", ні перед "Київводоканалом", - сказав А.Попов.

На сьогоднішньому засіданні уряду прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що заборгованість "Київенерго" перед "Нафтогазом України" за природний газ складає 1,5 млрд грн.