ua en ru

Заборгованість "Київенерго" перед "Нафтогазом" становить 3,1 млрд грн

Заборгованість ПАТ "Київенерго" перед НАК "Нафтогаз України" за спожитий природний газ становить 3,1 млрд грн.

Заборгованість ПАТ "Київенерго" перед НАК "Нафтогаз України" за спожитий природний газ становить 3,1 млрд грн. Про це заявив виконавчий директор "Київенерго" Юрій Магера сьогодні на прес-конференції, повідомили РБК-Україна у прес-службі "Київенерго".

"На даний момент заборгованість компанії перед "Нафтогазом" становить 3,1 млрд грн", - повідомили у прес-службі.

Зазначимо, станом на 1 жовтня 2013 р. заборгованість "Київенерго" перед "Нафтогазом" за спожиті енергоресурси становила 2 млрд 309 млн грн, з яких 1 млрд 600 млн грн - різниця в тарифах.

Як стало відомо сьогодні, рівень зношеності теплових мереж Києва складає більше 60%.

Станом на 16 січня загальна заборгованість підприємств теплокомуненерго (ТКЕ) перед НАК "Нафтогаз" становила 24,8 млрд грн.

Як повідомлялося, станом на 1 грудня 2013 р. борг споживачів столиці за теплову енергію перед ПАТ "Київенерго" перевищив 1,608 млрд грн.

"Київенерго" займається забезпеченням Києва електричною та тепловою енергією, поєднуючи процеси виробництва, транспортування і збуту енергоресурсів. Чисельність співробітників компанії складає майже 14 тис. осіб. Енергетичні джерела та розгалужена мережа теплопроводів, кабельних, повітряних ліній електропередачі дозволяє енергокомпанії повністю забезпечувати потреби м. Києва в електричній і на 85% в тепловій енергії. "Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані у столиці, за винятком Дарницької ТЕЦ.

Контролює компанію енергохолдинг ДТЕК Ріната Ахметова, якому належить 72,4% ПАТ "Київенерго". ДТЕК - найбільша енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ). Підприємства ДТЕК працюють у сегментах видобутку і збагачення вугілля, генерації, розподілу і продажу електроенергії.

Нагадаємо, 2012 р. ПАТ "Київенерго" закінчило із прибутком у 2 млрд 342 млн грн проти збитків в 1 млрд 196 млн грн роком раніше. Дохід компанії за рік збільшився на 42,7% - до 16,41 млрд грн.