ua en ru

Борг споживачів за теплову енергію перед "Київенерго" перевищив 1,6 млрд грн

Борг споживачів столиці за теплову енергію перед ПАТ "Київенерго" станом на 1 грудня 2013 р. перевищив 1,608 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба "Київенерго".

При цьому протягом листопада цього року заборгованість перед компанією за спожиту теплову енергію зросла на 8,6%, або на 127,5 млн грн.

В тому числі, заборгованість ЖЕО та ОСББ м. Києва збільшилась на 7,1% або на 72,0 млн грн, до 1,08 млрд грн, а установ, що фінансуються з державного та місцевих бюджетів - на 12,6% або на 56,2 млн грн, до 501,5 млн грн.

Зазначимо, що окрім несвоєчасних розрахунків споживачів за теплову енергію, "Київенерго" не отримує від державного бюджету відшкодування різниці між тарифом, що діє та собівартістю виробництва теплової енергії.

Станом на 1 грудня 2013 р. сума некомпенсованої різниці в тарифах "Київенерго" на теплову енергію становить 1,91 млрд грн, що у 2,3 рази перевищує аналогічний показник минулого року і зросла з початку 2013 р. у 6 разів (+562%).

"Київенерго" закликає боржників погасити борги перед компанією за теплову енергію для своєчасних розрахунків за газ, який купується для виробництва теплової енергії. Несвоєчасні платежі компанії за газ перед НАК "Нафтогаз України" можуть призвести до обмеження газопостачання котелень, які живлять тепломережі столиці.

За станом на 1 грудня 2013 р. заборгованість "Київенерго" перед "Нафтогазом" за газ для виробництва теплової енергії становить 2,69 млрд грн.

Нагадуємо, що в 2013 р. "Київенерго" інвестувало у відновлення теплових мереж міста близько 270 млн грн та повністю замінила понад 100 км теплових мереж.

ПАТ "Київенерго" генерує і постачає теплову і електричну енергію в Києві, входить до складу ДТЕК.

ДТЕК - найбільша енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ). Підприємства ДТЕК працюють у сегментах видобутку і збагачення вугілля, генерації, дистрибуції та продажу електроенергії.