ua en ru

Яценюк попросив ООН застосувати всі інструменти для звільнення українських заручників

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до Генерального секретаря Організації об'єднаних націй (ООН) Бан Кі-муна з проханням застосувати всі інструменти для звільнення українських заручників.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до Генерального секретаря Організації об'єднаних націй (ООН) Бан Кі-муна з проханням застосувати всі інструменти для звільнення українських заручників. Про це Яценюк заявив в ході робочого візиту до США, передає прес-служба уряду.

Зокрема, Яценюк закликав використовувати потенціал ООН у питаннях звільнення заручників, у тому числі незаконно утримуваних російською владою Надії Савченко та Олега Сенцова.

Глава уряду також зазначив, що ситуація у Донецькій та Луганській областях залишається напруженою. За його словами,тривають випадки порушення російською стороною режиму припинення вогню. Викликають серйозну стурбованість грубі порушення прав людини в Криму, незаконного переслідування російською владою кримських татар.

Яценюк домовився з генсеком про активне використання структур ООН у вирішенні проблем людей, які через російську агресію змушені були покинути свої будинки.

У свою чергу Бан Кі-мун підтвердив активну участь ООН у запланованої міжнародної донорської конференції, ключовим питанням якої буде відновлення Донбасу.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк запропонував створити фонд відновлення Донбасу.