ua en ru

Янукович доручив створити Національне агентство інфраструктурних проектів

Президент України Віктор Янукович підписав указ про створення Національного агентства інфраструктурних проектів України.

Президент України Віктор Янукович підписав указ про створення Національного агентства інфраструктурних проектів України. Про це йдеться в указі Президента №12/2014 від 17 січня 2014 р., повідомляє прес-служба Президента України.

"З метою забезпечення розвитку спортивної, туристичної, транспортної та соціальної інфраструктури, створення умов для проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу, здобуття права на проведення у 2022 році зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор в Україні, відповідно до пункту 15 ч. першої ст. 106 Конституції України постановляю утворити Національне агентство інфраструктурних проектів України, реорганізувавши Національне агентство з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 р. з футболу та реалізації інфраструктурних проектів.

Крім того, Янукович постановив установити, що Національне агентство інфраструктурних проектів України є правонаступником прав і обов'язків Національного агентства з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 р. з футболу та реалізації інфраструктурних проектів, що реорганізується.

Також Президент України постановив затвердити положення про Національне агентство інфраструктурних проектів України.

Янукович доручив Кабінету міністрів України у двомісячний строк подати пропозиції щодо внесення до актів Президента України змін, що випливають із цього указу, привести свої акти у відповідність із цим указом, а також забезпечити приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим указом.

Крім того, передбачено виключення Національного агентства з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 р. з футболу та реалізації інфраструктурних проектів та включення Національного агентства інфраструктурних проектів до Схеми організації та взаємодії центральних органів виконавчої влади, затвердженої Указом Президента України від 9 грудня 2010 р. №1085 "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади".

Цей указ набирає чинності з дня його опублікування.