ua en ru

Вибухи на військових складах в Ічні: осередки пожежі локалізовано

Вибухи на військових складах в Ічні: осередки пожежі локалізовано Фото: пожежа на 6 Арсеналі (mil.gov.ua)

На місці пожежі на артилерійських складах працюють пожежні танки

Осередки пожежі на артилерійських складах 6 Арсеналу в Ічні Чернігівської оласті локалізовано. Про це, повідомив начальник управління комунікацій та преси Міноборони України Олексій Чернобай, передає РБК-Україна із посиланням на прес-службу МОУ.

За його словами, станом на 14:00, у вівторок, 9 жовтня, осередки пожежі локалізовано. Інтенсивність вибухів продовжує зменшуватись, над територією складів спостерігається задимленість, лунають поодинокі вибухи.

"Також на 6 Арсенал для підсилення штатної пожежної та іншої техніки Збройних Сил України доставлено інженерну машину розгородження (ІМР), на місці пожежі працюють пожежні танки ГПМ-54", - зазначили в прес-службі.

Враховуючи задимленість, оперативний штаб ухвалив рішення про проведення аеророзвідки над місцем надзвичайної події.

За даними Генерального штабу ЗСУ, інтенсивність вибухів динамічно змінюється. На час даний фіксується 1 вибух на хвилину

Фото: ситуація в Ічні (РБК-Україна)

Нагадаємо, у Чернігівській ОДА повідомили, що поблизу пожежі на артскладах в Ічні є значні руйнування кількох будівель. Йдеться про три будинки в Ічні, також є інформація про руйнування у селі Августівка.

Раніше в Чернігівській ОДА повідомили, що населення Ічні повністю евакуювали. Заступник голови ДСНС Олег Мелчуцький додав, що інтенсивність вибухів зменшилась, проте повертатись до території міста наразі не можна.

Також повідомлялося, що через вибухи в Чернігівській області планують евакуювати жителів 14 сіл.