ua en ru

Вибухи у Чернігівській області: населення Ічні повністю евакуювали

Вибухи у Чернігівській області: населення Ічні повністю евакуювали Фото: брифінг Чернігівської ОДА (РБК-Україна)

Була своєчасно надана інформація про евакуацію

Населення Ічні (Чернігівська область) повністю евакуювали. Про це під час брифінгу повідомив заступник голови Чернігівської ОДА Сергій Сергієнко, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, була своєчасно надана інформація про евакуацію.

Брифінг представника штабу по ліквідації наслідків вибухів на військових складах в Ічні.

Опубліковано РБК-Украина Вівторок, 9 жовтня 2018 р.

"Населення вивезено. Є якісь люди, які в свій час сховались і не виходили на зв'язок. Зараз є окремі випадки, коли ми залучаємо військову техніку і вивеземо людей з місць локації в зоні ураження. Своєчасно була надана інформація про евакуацію. На місці коли вже прибула обласна комісія, майже все населення було вивезено. Були задіяні і волонтерські рухи. Об’їхали майже кожен двір і збирали людей. Вивезли всіх, хто знаходився в лікарні. Вивезли дітей, які знаходились в місті і населених пунктах", - повідомив Сергієнко.

Фото: брифінг Чернігівської ОДА (РБК-Україна)

Заступник голови ДСНС Олег Мелчуцький додав, що інтенсивність вибухів зменшилась, проте повертатись до території міста наразі не можна.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що внаслідок вибухів на складі боєприпасів в Ічні з районної лікарні міста евакуювали 163 пацієнтів.

Додамо, за словами заступника начальника Генерального штабу Радіона Тимошенка, найбільш ймовірною причиною вибухів боєприпасів на складах у Чернігівській області, які сталися сьогодні, 9 жовтня, є диверсія.

Окрім того, в Ічні, внаслідок влучання боєприпасів, сталося 4 пожежі.

У районі вибуху у Чернігівській області працює штаб з ліквідації надзвичайної ситуації.