ua en ru

Вибухи під Вінницею: Муженко заявив про відсутність жертв серед військових і цивільних

Вибухи під Вінницею: Муженко заявив про відсутність жертв серед військових і цивільних Фото: Віктор Муженко (wikipedia.org)

Муженко заявив, що вчасно прийняті рішення командування дозволили уникнути втрат особового складу і місцевих жителів

Голова Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко заявив про відсутність жертв серед військовослужбовців і цивільних у результаті вибухів боєприпасів у Калинівці Вінницької області. Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Вчасно прийняті рішення командування дозволили уникнути втрат особового складу і місцевих жителів. В гасінні було задіяно 7 танків. В кінцевій фазі гасіння здійснено до 10 вильотів авіації ДСНС. Силами 32 інженерно-технічних груп організовано розмінування території. Цих груп буде працювати 50", - зазначив Муженко.

Щодо події в Калинівці. 1. Завдяки вмілим, злагодженим і навіть героїчним діям, перш за все, особового складу 48 арсен...

Опубліковано Віктором Муженком 28 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що за пожежу на складі боєприпасів під містом Калинівка на Вінниччині відповідальний, зокрема, начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко.

"Це колосальна проблема, яку ми сьогодні маємо. Протягом цього року… ми втратили велику кількість боєприпасів. Країні завдано найбільшого удару з початку війни. Удар по нашій обороні, удар по нашій боєздатності… Це відповідальність, починаючи від начальника Генштабу і по всій вертикалі тих, хто відповідає за оборону нашої країни ", - сказав Турчинов.

Він додав, що Україна продемонструвала, що не може захистити свої стратегічні арсенали.