ua en ru

Турчинов назвав начальника Генштабу одним із відповідальних за пожежу на складах в Калинівці

Турчинов назвав начальника Генштабу одним із відповідальних за пожежу на складах в Калинівці Фото: Олександр Турчинов (rnbo.gov.ua)

Україна продемонструвала, що не може захистити свої арсенали, заявив Турчинов

За пожежу на складі боєприпасів під містом Калинівка на Вінниччині відповідальний, зокрема, начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко. Про це на брифінгу заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

"Це колосальна проблема, яку ми сьогодні маємо. Протягом цього року, під час знищення арсеналу в Балаклії, це і пожежа в Калинівці, ми втратили велику кількість боєприпасів. Країні завдано найбільшого удару з початку війни. Удар по нашій обороні, удар по нашій боєздатності. І для мене принципово, саме так я поставив питання під час засідання військового кабінету, - це відповідальність, починаючи від начальника Генштабу і по всій вертикалі тих, хто відповідає за оборону нашої країни", - сказав Турчинов.

Він додав, що Україна продемонструвала, що не може захистити свої стратегічні арсенали.

Нагадаємо, пожежу на складі боєприпасів Міністерства оборони України відбулася ввечері 26 вересня. Народний депутат з фракції "Блоку Петра Порошенка" Іван Вінник заявив, що в результаті детонації боєприпасів держава зазнала збитків на суму близько 800 млн доларів.

Кабінет міністрів України виділив 100 млн гривень на ліквідацію наслідків вибухів. За даними Державної служби України з надзвичайних ситуацій, у результаті інциденту постраждали двоє людей, вони госпіталізовані.