ua en ru

Вибухи під Вінницею: онлайн-трансляція

Вибухи під Вінницею: онлайн-трансляція Фото: вибухи на складі боєприпасів у Калинівці (УНІАН)

Пожежа на складах під Вінницею почалась ввечері 26 вересня

Вибухи під Вінницею на військових складах почалися увечері 26 вересня біля міста Калинівка. РБК-Україна стежить за ходом подій і веде прямі включення з місця події.

28 вересня

10:35

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос спростував версію про диверсійну групу як причину пожежі на складі військових боєприпасів під Калинівкою.

"Диверсійних груп, про які говорить Facebook і інші, наслідком з вивчення матеріалів СБУ, інших правоохоронних органів на території області встановлено не було, і даних про них немає", - сказав Матіос.

Він також спростував версію про безпілотний літальний апарат, звуки якого нібито чули перед початком пожежі.

"Антитерористичні навчання СБУ фактично повинні були проходити в Могильові і вони фактично не почалися. Ніяких груп ДРГ або тих, кого затримали і втік, - не було. Ми повинні встановити причину, чому так сталося. Це неналежне зберігання, яке забезпечувалося технічними можливостями 1987 року випуску ", - заявив Матіос.

Він також заявив, що на складах боєприпасів в місті Калинівка Вінницької області не працювала пожежна сигналізація.

"З недоліків, які встановило слідство. Непрацююча пожежна сигналізація. На п'ятдесят відсотків забезпеченості технічними засобами охорони, тобто на п'ятдесят відсотків не були забезпечені", - підкреслив Матіос.

За словами прокурора, має місце кадрова проблема з співробітниками воєнізованої охорони, які мають вкрай низьку заробітну плату, а працюють там в основному люди похилого віку.

Матіос також підкреслив, що на момент виникнення надзвичайної події арсенал охороняло лише кілька постів зенітного прикриття арсеналу і 17 співробітників воєнізованої охорони.

09:55

Заборона на польоти навколо Калинівки продовжена до 1 жовтня. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк.

"Зміни меж заборони по Калинівці: горизонтальні межі радіус 12 км з центром (49 * 24'32ПШ 28 * 29'46 СД) смт Калинівка; вертикальні кордону - від земної поверхні до висоти 4250 метрів (FL140)", - написав Лавренюк.

Update: Зміни меж заборони по Калинівці: горизонтальні межі-радіус 12 км з центром (49*24'32ПШ 28*29'46 СД) смт.Калинівк...

Опубліковано Юрієм Лавренюком 27 вересня 2017 р.

Він додав, що період дії заборони продовжений з 00.00-28.09.2017 до 23.59 -01.10.2017 року.

У той же час на ділянці траси Вінниця-Житомир відновлено рух транспорту, яке було обмежено через вибухи. Про це йдеться в повідомленні поліції Вінницькій області.

"28 вересня з 10:00 відновлено рух на автодорозі М 21 Вінниця-Житомир", - йдеться в повідомленні.

Дороги до сіл Сальник, Павлівка, Лаврівка, Медвідка, Дорожнє, з яких евакуювалися люди, будуть відкриті для руху транспорту після обстеження на відсутність вибухонебезпечних предметів орієнтовно о 15:00.

27 вересня

23:30

Жителі Калинівки, які були евакуйовані після початку вибухів на складі боєприпасів, можуть повертатися додому. Про це повідомив заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Михайло Коваль.

"Вирішили, що люди будуть повертати. Сьогодні рух буде відкрито і люди зможуть повернутися додому", - повідомив він.

Протягом дня співробітники ГСЧС досліджували всі вулиці в Калинівці, в результаті чого всі боєприпаси були зібрані.

21:30

Згідно з повідомленням Міноборони, вибухи на складі боєприпасів в Калинівці припинилися після 19.00. У той же час, заходи по ліквідації наслідків надзвичайної події тривають.

"За повідомленням оперативного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в Калинівці, починаючи з 19:00 на військовому арсеналі озброєнь Збройних сил України не прозвучало жодного вибуху. Поодинокі вогнища вогню, періодично виникають на території об'єкта, відразу гасяться пожежними танками", - йдеться в повідомленні.

19:45

Нардеп від фракції БПП Іван Винник заявив про те, що збитки від вибухів можуть скласти близько 800 млн доларів.

"Держава втратила сьогодні в результаті вибухів боєприпасів на суму близько 800 млн доларів за ринковими цінами, навіть якщо вважати, що вони не нові. При цьому не має значення, вибухали танкові снаряди або боєприпаси до РСЗВ", - сказав він.

17:55

Як повідомляють в Генштабі, станом на 17:00 ситуація на складі боєприпасів в Калинівці стабілізувалася, а інтенсивність вибухів скоротилася до 3-4 на хвилину. Також повідомляється, що на місці працюють 6 пожежних танків. Крім того, було здійснено 5 вильотів літаком АН-32П ГСЧС, кожним з яких скинуто по 8 тонн води.

Також на місце прибуло 15 груп розмінування та 18 одиниць техніки. Всього ліквідацією наслідків вибухів займаються понад 700 військових.

16:30

У ГПУ повідомили про те, що слідство розглядає 4 версії за фактом вибухів на складах під Вінницею.

"Під керівництвом військового прокурора Центрального регіону України організовані і проводяться невідкладні слідчі дії та першочергові заходи спрямовані на розкриття злочину. Відпрацьовуються 4 основні слідчі версії вчинення кримінального злочину", - йдеться в повідомленні.

15:41

У зоні події призупинено роботу потенційно небезпечних об'єктів. Також було прийнято рішення про призупинення навчання в школах і дитсадках в несколькіз районах області.

14:51

У ГСЧС заявили про те, що інтенсивність вибухів на складі боєприпасів під Вінницею зменшилася.

"Інтенсивність вибухів зменшилася. Вночі спостерігалася інтенсивність 2-3 вибуху в секунду, поки - 3-4 вибуху в хвилину. Залишилися певні осередки загоряння. Задіяні 195 чоловік особового складу та 49 одиниць техніки, у тому числі літак АН-32", - зазначив представник відомства Олександр Кутовий.

13:35

В'їзд в Калинівку з боку Києва, КПП.

Опубліковано Sergiy Grishyn 27 вересня 2017 р.

13:28

Як повідомили в прес-службі Вінницької ОДА, на складах в Калинівці зберігається приблизно 83 тисячі тонн боєприпасів, а загальна площа території складає 586 га.

"Основне завдання локалізація вогнищ пожежі і недопущення подальшого поширення вогню. Авіація ГСЧС і наземні підрозділи знаходяться в стані готовності до практичного застосування", - також говориться в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що військові частини Сухопутних військ ЗСУ перейшли на посилений режим охорони військових об'єктів.

13:08

Відео Reuters

12:50

altalt

Фото: пожежний танк і техніка для розмінування (РБК-Україна)

12:40

Гройсман також заявив, що пожежа на військових гонках у Калінівці локалізується і до кінця дня ситуація буде покращена. После локалізації пожара, можна буде приступити до утилізації території.

Крім того, в прес-службі Генштаба відзначили, що 70; боеприпасов на складі не пострадали.

"Тільки за допомогою БПЛА було проведено спостереження, яке показало, що близько 70% відсотків арсеналу не постраждало від вибухів і пожеж", - повідомив начальник прес-служби Генштаба Владислав Селезнев

12:03

Кабмін прийняв рішення виділити з резервного фонду 100 млн гривень для ліквідації наслідків вибухів на складах в Калинівці під Вінницею.

"Ми виділи з резервного фонду 100 млн гривень. Щоб допомогти людям і не залишити їх наодинці з цією бідою", - заявив Гройсман.

11:32

Позаштатний радник президента Юрій Бірюков заявив про те, що причиною вибухів під Вінницею міг стати безпілотник.

"Боєць з одного з постів встиг доповісти про дивну звуці. Через кілька секунда почалися розриви на відкритому майданчику. Периметр охоронявся надійно, так що так - схоже на безпілотник. І так, СБУ намагалася перехопити. Кажуть, неофіційно, що кого-то навіть затримали напередодні. Але хтось прорвався ", - написав Бірюков у тебе в Facebook.

1) На обеспечение живучести (есть такой термин применимый к складам) 48-го арсенала в 2015 году была выделена из бюджета...

Опубліковано Юрієм Бирюковим 27 вересня 2017 р.

11:30

У ГСЧС повідомили про те, що піротехніки займаються вилученням снарядів з дворів місцевих жителів.

#Калинівка: фахівці групи піротехнічних робіт ДСНС України проводять заходи щодо вилучення снарядів з подвір'їв мешканців, які постраждали внаслідок вибухів на військових складах на Вінниччині.

Опубліковано ДСНС України 27 вересня 2017 р.

11:20

У зв'язку з вибухами на складах в Калинівці до 28 вересня заборонені польоти в радіусі 50 км від місця події.

"Подальші рішення щодо зміни терміну дії або установки заборони будуть прийматися в оперативному порядку відповідними службами в залежності від наявної інформації і розвитку подій", - повідомив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк.

Update: Учора, 26 вересня 2017 року, о 23:45, після отримання оперативної інформації, Українським центром планування вик...

Опубліковано Юрієм Лавренюком 27 вересня 2017 р.

10:40

Петро Порошенко у себе в Facebook повідомив про те, що прийняв рішення скликати військовий кабінет в зв'язку з вибухами під Вінницею.

"Прийняв рішення скликати військовий кабінет за участю прем'єр-міністра, секретаря РНБО, міністра оборони, начальника Генштабу, глави СБУ, а також керівництва Нацполіціі, Нацгвардії і Служби надзвичайних ситуацій відразу після їх повернення з Вінниці", - зазначив Порошенко.

ПП: Отримавши доповідь начальника Генштабу та голови СБУ, одразу доручив їм вилетіти на Вінничину. Також протягом ночі ...

Опубліковано Петром Порошенком 27 вересня 2017 р.

У той же час, в Генштабі повідомляють про те, інтенсивність вибухів знизилася, і що поцупив вже приступили до розчищення території складів і навколо них.

Інтенсивність вибухів на складах у Калинівці значно знизилась. Продовжується ліквідація осередків пожежі. Сапери при...

Опубліковано Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine 26 вересня 2017 р.

10:18

Військова прокуратура відкрила справу щодо вибухів на складах під Вінницею

Військова прокуратура порушила кримінальну справу за фактом вибухів боєприпасів на території однієї з військових частин під Вінницею.

"27 вересня 2017 військовою прокуратурою Центрального регіону України внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ст. 113 Кримінального Кодексу України за фактом вчинення диверсії на території військової частини яка дислокована у м. Калинівці Вінницької області", - йдеться у повідомленні на сайті військової прокуратури.

10:02

Вибухи під Вінницею: онлайн-трансляція

Фото: техніка для розмінування (РБК-Україна)

09:49

Виїзд з Вінниці в бік Калинівки. КПП

Опубліковано Sergiy Grishyn 26 вересня 2017 р.

09:45

Через вибухи в Калинівці за зміненим маршрутом курсують 47 пасажирських поїздів, повідомляє прес-служба УЗ.

Час їхньої затримки в дорозі складе до понад 5 годин, а окремих поїздів - до 8 годин. Залізничний перегін Сосенка - Калинівка залишається повністю закритим для руху поїздів у зв'язку з заходами безпеки. Персонал 6 станцій та одного роз'їзду евакуйований. Підготовлені для роботи з працівниками ДСНС 3 пожежних поїзди.

Зараз за зміненим маршрутом курсують 47 поїздів: № 120 Львів - Кривий Ріг, № 42 Трускавець - Дніпро, №24 Одеса - Москва, №48 Кишинів - Москва, №84 Одеса - Ковель, №144 Івано-Франківськ-Київ, №358 Рахів - Київ, №106 Одеса - Київ, №82 Ужгород - Київ, №50 Трускавець - Київ, №118 Чернівці - Київ, №770 Кам'янець-Подільський-Київ, №146 Ізмаїл - Київ, №130 Ужгород - Київ, №70 Львів - Маріуполь, № 105 Київ - Одеса, №81 Київ - Ужгород, №139 Київ - Кам'янець-Подільський, №109 Херсон - Львів, №41 Дніпро - Трускавець, №771 Київ - Хмельницький, №83 Ковель - Одеса, №341Москва - Кишинів , №119 Запоріжжя - Ль ів, №93 Мінськ - Одеса, №49 Київ - Трускавець, №117 Київ - Чернівці, №143 Київ - Ворохта, №764 Одеса - Київ, №342 Кишинів - Москва, №74 Львів - Москва, № 772 Хмельницький - Київ, № 120 Львів - Кривий Ріг, №716 Перемишль - Київ, №42 Трускавець - Дніпро, №110 Львів - Херсон, №715 Київ - Перемишль, №73 Москва - Львів, №111 Харків - Львів, №69 Маріуполь - Левел, №357 Київ - Рахів, №145 Київ - Ізмаїл, №769/767 Київ - Кам'янець - Подільський, № 47 Москва - Кишинів, №65 Москва - Кишинів, №23 Москва - Одеса та № 763 Київ - Одеса.

Евакуйовано працівники 6 залізничних станцій: Сосенка, варшиця, Калинівка-1, Калинівка-2, Гулівці, Холоневська, а також персонал роз'їзду Сальницький.

09:30

Інтенсивність вибухів в Калинівці знизилася. Про це повідомили в прес-службі Вінницького обласного управління ДСНС.

Андрій Гижко зазначив, що інтенсивність вибухів не перевищує 3 в хвилину. Однак, за словами кореспондента РБК-Україна, вибухи на складах відбуваються інтенсивніше, станом на 09:10 ранку.

09:27

У Вінницькій ОДА підтвердили нявність 2 постраждалих від вибухів на складах під Вінницею.

"Дві жінки звернулися за медичною допомогою, неважкі травми", - заявив перший заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Андрій Гижко.

09:25

У найближчому селі до Калинівці - Дорожньому - евакуйовано 700 осіб. Про це кореспонденту РБК-Україна повідомила глава сільради.

За її словами, в селі є незначні пошкодження, постраждалих немає. На території села чутні сильні вибухи.

09:20

Від потрапляння снарядів під час вибухів в Калинівці відбулось займання чотирьох житлових будинків. Про це повідомив начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін, передає прес-служба поліції.

"Внаслідок попадання снарядів стався спалах чотирьох житлових будинків. Зараз рятувальники працюють над ліквідацією пожежі. Всі служби працюють над ліквідацією надзвичайної ситуації та її наслідків. Станом на 7 годину ранку інформація про постраждалих в результаті вибухів в поліцію не надходило", - повідомив він.

Аброськін додав, що вже евакуйовано більше 30 000 чоловік.

09:10

Через вибухи в Калинівці зупинена робота 3 газорозподільних станцій. Про це в Facebook повідомив радник міністра енергетики України Максим Білявський.

"Зупинено роботу трьох газорозподільних станцій. На транзит ситуація не впливає, кільцева схема газопостачання обласного центру дозволяє повністю забезпечувати жителів блакитним паливом", - зазначив Белявський.

#Калинівка: зупинено роботу трьох газорозподільних станцій. На транзит ситуація не впливає, кільцева схема газопостачання обласного центру дозволяє повністю забезпечувати мешканців блакитним паливом

Опубліковано Максимом Білявським 26 вересня 2017 р.

09:05

Як виглядає дорога біля Калинівки

Опубліковано Sergiy Grishyn 26 вересня 2017 р.

08:49

2 км до складів #Калинівка

Опубліковано Sergiy Grishyn 26 вересня 2017 р.

08:40

Поліція не зафіксувала випадків мародерства, - Аброськін

Начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін заявив, що в Калинівці випадків мародерства не зафіксовано. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Перебуваю в Калинівці. Працюють всі необхідні служби, правоохоронні підрозділи, в тому числі 239 поліцейських патрулюють територію населеного пункту. Обстановка повністю під контролем, підтверджених фактів мародерства не зафіксовано. Оперативним штабом на місці керує прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Триває евакуація місцевих жителів" , - написав він.

08:00

ДСНС повідомляє про евакуацію 24 тисяч людей

Через вибухи боєприпасів в Калинівці станом станом на 06:00 евакуйовано близько 24 тис. Чоловік, одна людина травмована. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

"За попередньою інформацією, травмовано 1 особу. Постраждала в стані середньої тяжкості госпіталізована до Вінницької центральної районної лікарні", - повідомили в Держслужбі.

Відзначається, що рятувальники ліквідували загоряння 4 житлових будинків, яке виникло внаслідок попадання боєприпасів. В даний час закрито рух усіх видів транспорту, в тому числі: автотранспорту на автодорозі Житомир - Могилів-Подільський; залізничного транспорту на перегоні Сосенка - Калинівка Південно-Західної залізниці; повітряного транспорту в радіусі 50 кілометрів від м Калинівка.

altaltaltaltaltaltalt

Фото: блокпост на в'їзді в Калинівку (РБК-Україна)

Відключено лінії електропередач Калинівка-Украфлора і Калинівка-Лаврівка, і газопостачання с. Дорожнє, с. Медвідка і с. Лаврівка. До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено 691 чоловік та 149 одиниць техніки.

altalt
Фото: Калинівка зранку 27 вересня (РБК-Україна)

06:37

Людей з постраждалих районів розміщують в одній зі шкіл Вінниці. Зі слів глави департаменту освіти Вінницької міськради Оксани Яценко, людей з Калинівки спочатку відправляли в Лікарню швидкої допомоги, а потім вони прибували в школу №6. Вона додала, що таких людей було близько 60-70, багатьох з них забрали родичі і жителі Вінниці.

Людей з небезпечних місць евакуюють в школу #6. В спортзалі є вода, чай, мінімальна їжа, карімати. #Вінниця #Калинівка

Опубліковано Sergiy Grishyn 26 вересня 2017 р.

Евакуйованих забезпечують їжею, водою, карематами.

alt

05:20

У Вінниці спостерігається активне переміщення колон автобусів.

04:25

Від вибухів на складах в Калинівці на Вінниччині постраждали щонайменше дві людини. Про це повідомила місцева медпрацівниця, передає "Громадське".

"Розгорнуто кілька оперативних штабів в довколишніх населених пунктах, де працюють рятувальники. Зокрема, в штаб в смт Стрижавка доставили жінку з переломом стегна та жінку з черепно-мозковою травмою", - розповіла співрозмовниця.

Місцевий активіст Анатолій Банах повідомив каналу, що зараз місто Калинівка повністю евакуйований. "Зараз Калинівка евакуйована. Це підтверджують в поліції. Я зараз тут, на блокпосту, виїжджають порожні автобуси. Журналістів туди не пускають", - розповів він.

За інформацією співрозмовника каналу, Калинівка майже не постраждала. "Є повідомлення, що снаряди потрапили в хліва. Великий мінус, що ніяких сирен або смс-повідомлень після початку вибухів не було", - зазначив він.

03:55

Ситуація в Калинівці є контрольованою, а ключове завдання всіх служб - подбати про безпеку людей. Про це прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив на місці події, передає прес-служба КМУ.

"Мобілізовані всі служби, всі працюють, ситуація контролюється, вживаються заходи щодо гасіння пожежі, мобілізована техніка та особовий склад. Зараз все роблять все можливе. Кожен підрозділ виконує свої функції - ГСЧС, Нацполіція, Міноборони", - сказав прем'єр.

Він підкреслив, що ситуація серйозна, однак уряд вже має досвід подолання таких ситуацій.

Гройсман також зазначив, що зараз відпрацьовуються різні версії причин події, і, ймовірно, мова йде про зовнішні чинники. "Це будуть коментувати компетентні органи. Зараз головне - подбати про безпеку людей і максимально швидко подолати наслідки", - додав прем'єр.

03:22

На складах в Калинівці тривають заходи щодо локалізації пожежі, площа загоряння становить близько 10% загальної площі арсеналу. Про це повідомила прес-служба Генштабу ЗСУ.

У Генштабі також сообщвілі, що в половині охоплених вогнем сховищ боєприпасів немає. На місці події працює оперативна група Генерального штабу та Міноборони.

На складах Озброєння Збройних Сил України, що розташовані в районі населеного пункту Калинівка на Вінниччині, продовжуют...

Опубліковано Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine 26 вересня 2017 р.

Підрозділи Національної гвардії і Національної поліції України спільно з місцевими органами влади, проводять евакуацію людей з навколишніх населених пунктів: Калинівка, Павлівка і Мізяки.

03:07

Вибухи в Калинівці: Генштаб не виключає диверсію

У Генеральному штабі ЗСУ не виключають, що причиною виникнення пожежі на складах в Калинівці могла стати диверсія. Про це повідомив спікер Генштабу Богдан Сеник.

"Не виключена і дана інформація. Різні версії розглядаються, в таких випадках не слід відкидати жодну з них", - сказав він.

Зараз, за ​​словами Сеника, розглядаються різні версії, однак справжня причина пожежі буде названа в результаті роботи фахівців правоохоронних органів і експертів, які зараз працюють на складах.

03:00

До ліквідації вибухів під Вінницею залучені понад тисячу осіб

Для ліквідації наслідків вибухів на складах в Калинівці залучено 1 тис. 255 осіб та 47 одиниць техніки. Про це повідомляє ДСНС на своїй сторінці в Facebook.

"У тому числі від ДСНС - 155 чоловік особового складу та 39 одиниць техніки, Національної поліції - 70 чоловік особового складу та Національної гвардії України 1000 осіб особового складу, Міністерства оборони України - 30 чоловік особового складу та 5 одиниць техніки, в тому числі 2 пожежних танка, ВАТ "Укрзалізниця" 3 пожежних поїзди ", - повідомили у відомстві.

Оперативна інформація щодо вибухів на військових складах у Вінницької області (станом на 01:14) 26 вересня близько...

Опубліковано Головне управління ДСНС України у Вінницькій області 26 вересня 2017 р.

На місці події також працює мобільно оперативна група під керівництвом в.о. голови ДСНС Білошицького Р.М.

02:47

Постраждалих від вибухів на складах під Вінницею немає, - Генштаб

У Генштабі повідомили, що за попередніми даними, постраждалих в результаті пожежі на військовому складі в Калинівці немає. Про це повідомив керівник управління зі зв'язків з громадськістю Генштабу ЗСУ Богдан Сеник.

Він також додав, що причина пожежі уточнюється. "Щодо потерпілих у нас інформації немає на даний момент. Причина надзвичайної події уточнюється", - сказав Сеник.

02:34

Біля Бердичева поліцейські не рекомендують їхати по об'їзній дорозі і направляють транспорт через місто. За їх словами, в напрямку Вінниці затори. Багато машин їде із зони ураження

02:28

Вибухи в Калинівці: населення евакуюють з 10-кілометрової зони

У 10-кілометровій зоні від вибуху боєприпасів під Вінницею здійснено оповіщення жителів міста і населених пунктів і проходить евакуація населення. Про це повідомляється на сторінці МВС в Facebook.

Згідно з повідомленням, евакуація проходить в населених пунктах Павлівка, Капустянка, Дорожнє, Сальник, Стрижов, де проживають близько 25 тис. Чоловік.

"На місці події для гасіння пожежі всього залучено від військової частини 2 пожежних танки. До місця події направлені підрозділи ГСЧС, сформований зведений загін в кількості 155 працівників ГСЧС і 39 одиниць техніки", - йдеться в повідомленні.

#Калинівка: Здійснено оповіщення жителів міста та населених пунктів в 10 кілометровій зоні (Павлівка, Медвідка, Дорожне...

Опубліковано МВС України 26 вересня 2017 р.

До місця події також виїхала мобільна оперативна група під керівництвом директора департаменту цивільного захисту Маюрова Н.А.

02:10

До місця вибухів під Вінницею прибули співробітники СБУ на чолі з Грицаком

На місце пожежі на військових складах в Калинівці прибули співробітники центрального апарату Служби безпеки України (СБУ) на чолі з главою відомства Василем Грицаком. Про це повідомив прес-центр СБУ в Facebook.

Слідчі СБУ працюють на місці пожежі на військових складах на Вінниччині Оперативно-слідча група Служби безпеки України ...

Опубліковано Служба безпеки України 26 вересня 2017 р.

Оперативно-слідча група СБУ працює на місці події спільно з іншими правоохоронцями. Відзначається, що зараз робота слідчих ускладнена тим, що пожежа ще не локалізована.

02:06

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман прибув в ніч на 27 вересня в Вінницьку область. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

"Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман прибув до Вінницької області з метою з'ясувати обставини і взяти під особистий контроль ліквідацію надзвичайної ситуації, яка виникла в результаті пожежі на військових складах в Калинівці Вінницької області", - повідомили в Кабміні.

Відзначається, що для забезпечення безпеки людей, що опинилися в небезпечній зоні, мобілізовано ресурс всіх відповідних служб.

01:52

Однією з причин вибухів на складах в Калинівці могли стати технічні неполадки або на складах, або з якимись боєприпасами. Про це повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Однак не повідомляється про які саме неполадки може йти мова. Також повідомляється, що склади добре охоронялися, в останні місяці і навіть в вечір вибуху силовики не фіксували ні підозрілих осіб, ні дронів, які могли б вивчати місцевість.

Станом на 0:25 інтенсивність вибухів зменшилась. "Рве раз в 1-3 секунди. Періодично залп феєрверком - одночасно вибухають 5-7 снарядів", - повідомляють ЗМІ.

Ситуація навколо Калинівки повністю контролюється силовиками, а евакуація жителів лише часткова, в повній немає необхідності, зазначає видання.

01:45

За попередніми даними, постраждалих в результаті пожежі на військовому складі в Калинівці Вінницької області немає.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив керівник управління зі зв'язків з громадськістю Генштабу ЗСУ Богдан Сеник.

"Щодо потерпілих у нас інформації немає на даний момент. Причина надзвичайної події уточнюється", - заявив він.

01:28

Оголошено точки збору для жителів Калинівки. Про це повідомляється на сайті Вінницької облради

Пункти збору:

-Калинівський технологічний технікум,

- Калинівський районний Будинок культури,

- с. Сальник, сільський будинок культури,

- с. Павлівка, загальноосвітня школа та сільський будинок культури.

Адміністрація просить жителів зазначених населених пунктів організовано прибути в пункти збору та до прибуття автобусів перебувати в укритті.

01:13

Пожежа на складах під Винницею: відео очевидців

01:10

На складах в Калинівці знаходиться 188 тисяч тонн боєприпасів

У Калинівці Вінницької області горить 48 арсенал Міністерства оборони України (військова частина А-1119), що в 2 кілометрах від межі Калинівки.

На складах зберігається 188 тис. Тонн боєприпасів на площі 60 гектарів. Серед них - ракети для систем залпового вогню "Смерч", "Ураган" та "Град".

У ГСЧС повідомили, що в гасінні пожеж в Калинівці задіяні два пожежні танки.

01:00

Вибухи в Калинівці: Вінниця поза зоною ураження

Міська рада Вінниці заявляє, що саме місто не перебуває у зоні ураження снарядів з палаючого складу боєприпасів в Калинівці.

Про це повідомляє Відділ з питань надзвичайних ситуацій та оборонної Вінницької міської ради.

"Доводимо до вашого відома, що територія міста Вінниця в зону ураження наявних на зазначених складах боєприпасів не підпадає" - йдеться в повідомленні.

00:55

УЗ змінила маршрути 14 поїздів через пожежу на складах під Вінницею

"Рух потягів не здійснюється по обох коліях перегону. Евакуйовані працівники чотирьох залізничних станцій Калинівка-1, Калинівка-2, Гулівці, Холоневська і роз'їзд Сальницький", - повідомили в "Укрзалізниці".

Також в УЗ відзначили, що через надзвичайну ситуацію на військових складах 14 поїздів курсують за зміненим маршрутом.

00:45

З Калинівки почалася евакуація жителів

З смт Калинівка під Вінницею, де горять склади Міноборони, поліція і Нацгвардія почала евакуацію населення. Також евакуюють жителів довколишніх сіл.

По тривозі були підняті співробітники поліції Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областей, повідомила прес-служба Нацполіції.

Правоохоронці організували перекриття в'їздів у Калинівку, а також проводять евакуацію жителів міста і прилеглих сіл. Поліція також забезпечує збереження залишеного людьми майна від мародерів.

00:35

В ДСНС поки не знають причини вибухів на складах під Вінницею

Причину виникнення пожежі на складах боєприпасів в смт Калинівка Вінницької області поки не встановлена, також рятувальники не знають, чи вдасться локалізувати пожежу до ранку. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі Головного управління ДСНС у Вінницькій області.

"Причина пожежі поки не встановлена, евакуацією повинна займатися цивільний захист, люди евакуювалися на місці самі", - повідомили в ДСНС.

Також у відомстві повідомили, що на території працює пожежний танк, і в подальшому "будуть залучатися всі інші можливі технічні засоби". У прес-службі додали, що не знають, чи буде пожежу локалізовано до ранку.


00:25

Вибухи під Вінницею: навколо складів обмежено польоти авіації

Зона в радіусі 50 кілометрів від Калинівки закрита для польотів цивільної авіації. Про це на своїй сторінці в Facebook написав заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк.

"Зараз МІУ очікує уточнень від ГШ ЗСУ та командування ВПС України по зоні обмежень польотів повітряних суден. Окремо рішенням Украероцентру закрито повітряний простір в радіусі 50 км від зони спалаху, від поверхні до необмеженої висоти", - написав він.

Близько години тому назад, отримано первинну інформацію від екіпажу повітряного судна авіакомпанії Белавіа, яке прямува...

Опубліковано Юрієм Лавренюком 26 вересня 2017 р.

Також регіональною філією ВАТ УЗ "Південно-Західна залізниця", перегін Сосенко - Калинівка, ДН-3 Жмеринка, закрито рух в парному і непарному напрямку перегону.

Вирішується також питання про відправку пожежних поїздів і групи розмінування до місця надзвичайної події.

"Крім того, створено оперативний штаб ВАТ УЗ і при необхідності вже готові пасажирські поїзди, для евакуації населення з місця надзвичайної події", - зазначив Лавренюк.

Він додав, що закрито рух для всіх видів транспорту на автодорозі державного значення М-21 Житомир - Могилів-Подільський.

Стало відомо і про те, що траса Вінниця-Київ перекрита. Про це журналістам повідомили в черговій частині ДСНС Вінниці.

00:05

Вибухи на складах у Вінниці: до місця події виїхав Муженко

На місце вибухів на складах Міноборони у Вінниці з групою офіцерів виїхав начальник Генерального штабу міністерства Віктор Муженко.

"Терміново виїхав з групою офіцерів ГШ до Калинівки - на місце надзвичайної ситуації", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Терміново виїхав з групою офіцерів ГШ до Калинівки - на місце надзвичайної ситуації.

Опубліковано Віктором Муженком 26 вересня 2017 р.

За інформацією РБК-Україна, на місце події виїхав і прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

26 вересня

23:25

Вибухи у Вінниці розпочалися на складах Міноборони

Вибухи на складах з боєприпасами сьогодні ввечері почали відбуватися у Вінницькій області біля міста Калинівка.

Вибухи чути в районі Старого міста і вулиці Київській у Калинівці. Дорога в напрямку Калинівки перекрита, жителі сусідніх сіл залишають свої будинки.

"26 вересня близько 22:00 в підрозділи ДСНС надійшла інформація про вибухи боєприпасів на військових складах Міністерства оборони України, розташованих біля смт Калинівка Вінницької області", - наголошується в повідомленні Міністерства внктренних справ.

На гасіння пожежі від військової частини залучено 2 пожежних танки. До місця події направлені підрозділи ДСНС, на місці події формується зведений загін.