ua en ru

Вибухи в Ічні: в зоні надзвичайної ситуації збільшують кількість поліцейських

Вибухи в Ічні: в зоні надзвичайної ситуації збільшують кількість поліцейських Фото: патрулі поліції в Ічні (www.facebook.com/UA.National.Police)

Правоохоронці допомагають в евакуації місцевого населення

Внаслідок вибухів на складі боєприпасів в Ічні Національна поліція України вирішила збільшити кількість патрулів. Про це повідомив перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін, передає РБК-Україна.

За його словами, кількість патрулів нарощують щогодини, аби, зокрема, запобігти мародерству.

"Ми щогодини збільшуємо кількість поліцейських в зоні надзвичайної ситуації. Основна мета - забезпечення та охорона громадського порядку саме в місцях, де триває евакуація місцевого населення. Також ми не маємо допустити фактів мародерства та інших правопорушень щодо громадян, які постраждали від цієї ситуації", - написав Аброськін у Facebook.

Фото: патрулі поліції в Ічні (www.facebook.com/UA.National.Police)

Крім того, як повідомляє Держприкордонслужба України, створено ситуаційні групи, які тісно взаємодіють з усіма відповідними відомствами та органами місцевої влади. На державному кордоні посилені заходи безпеки.

"Збільшено склад змін прикордонних нарядів в пунктах пропуску на даному напрямку, при цьому задіяні кінологи зі службовими собаками натренованими на пошук зброї та боєприпасів. Ретельно здійснюється оглядова робота у відношенні транспортних засобів, що слідують через державний кордон. Також збільшено кількість прикордонних нарядів на "зеленій" ділянці кордону", - ззаначили в ДПСУ.

Нагадаємо, через вибухи в Чернігівській області станом на 11 годину 9 жовтня евакуйовано 12,3 тис. осіб. За даними Генштабу, пожежею було охоплено п'ять сховищ військового арсеналу в Ічнянському районі Чернігівської області.