ua en ru

Пожежею охоплено 5 сховищ військового арсеналу у Чернігівській області, - Генштаб

Пожежею охоплено 5 сховищ військового арсеналу у Чернігівській області, - Генштаб Фото: Родіон Тимошенко (facebook.com theministryofdefence.ua)

З території арсеналу вивезено 50% боєприпасів великого калібру.

Пожежею охоплено п'ять сховищ військового арсеналу в Ічнянському районі Чернігівської області. Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника генерального штабу Родіон Тимошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, наразі пожежу намагаються локалізувати та загасити.

Ічня. Вибухи на військових складах.

Опубліковано РБК-Украина Вівторок, 9 жовтня 2018 р.

"На даний час здійснюються заходи з локалізації та гасіння пожежі. Станом на 9:30 пожежею охоплено 5 сховищ. У результаті проведених заходів інтенсивність вибухів значно зменшилась, що дозволило проведення розвідки осередків пожежі за допомогою танків", - повідомив Тимошенко.

Замначальника Генштабу заявив, що протягом останнього часу з території арсеналу вивезено 50% боєприпасів великого калібру.

Нагадаємо, у зв'язку з вибухами боєприпасів поблизу селища Дружба Ічнянського району на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України на місце прибула слідчо-оперативна група Центрального апарату Служби безпеки України і керівництво СБУ. "Правоохоронці перевіряють кілька версій, зокрема, Служба безпеки України в рамках своєї компетенції відпрацьовує версію про можливу диверсію", - йдеться у повідомленні СБУ.

У Чернігівській області вибухнув склад боєприпасів. Місцеві жителі повідомляли про сильні спалахи і гучних вибухів, які долинали з боку військової частини.

Як писало РБК-Україна, ДСНС евакуювала з місця вибуху 6-го Арсеналу поблизу міста Ічня близько 10 тис. чоловік.