ua en ru

Вибух під Києвом і програш України на Євро-2020: новини за вихідні

Вибух під Києвом і програш України на Євро-2020: новини за вихідні Колаж РБК-Україна
Автор: РБК-Украина

Білий дім підтвердив заморозку 100 млн доларів допомоги Україні, в селі Білогородка під Києвом в багатоповерхівці стався вибух, Україна програла Австрії на Євро-2020. Детальніше про те, що сталося на вихідних, 19-21 червня, - в матеріалі РБК-Україна.

Вибух під Києвом: є загиблий та постраждалі

21 червня в селі Білогородка під Києвом у багатоповерхівці стався вибух, за ним розпочалася пожежа. Людей евакуювали з палаючої будівлі. В результаті події загинула одна людина - його тіло знайшли в ході рятувальної операції. Постраждали шестеро людей, у тому числі дитина 2008 року народження. Рятувальникам знадобилося кілька годин, щоб впоратися з пожежею.

Повідомляється, що вибух не пов'язаний з газом. Його могла викликати граната або якийсь інший вибуховий пристрій. Причину встановлюватимуть співробітники поліції.

Це був додатковий пакет. Білий дім підтвердив заморозку 100 млн доларів допомоги Україні

Радник президента Сполучених Штатів з національної безпеки Джейк Салліван підтвердив, що Білий дім заморозив військову допомогу Україні в розмірі 100 млн доларів. За його словами, це була додаткова допомога, якщо Росія продовжить представляти безпосередню загрозу Україні.

При цьому Салліван підкреслив, що у звітності була плутанина.

"США надали Україні допомогу в розмірі 275 млн доларів і пообіцяли виділити ще 100 млн доларів, якщо Росія продовжить представляти безпосередню загрозу, нарощуючи війська вздовж кордону з Україною. Враховуючи, що загроза ослабла, США заморозили ці додаткові 100 млн доларів", - заявив він.

Партія Пашиняна перемагає на виборах у Вірменії після підрахунку на всіх дільницях

У Вірменії на виборах до парламенту перемагає партія в. о. прем'єр-міністра Нікола Пашиняна "Цивільний договір". Вона отримала 53,92% голосів. На другому місці блок екс-президента Роберта Кочаряна "Вірменія" з 21,04% голосів. Наступний блок екс-президента Сержа Саргсяна "Честь маю "(5,23% голосів).

У той же час, слід зазначити, що Партія Пашиняна не добрала на позачергових парламентських виборах 0,08%, щоб одноосібно формувати уряд.

Українська рекордсменка загинула в ДТП на трасі Київ-Прилуки

Українська спортсменка Катерина Долган 19 червня загинула в ДТП на трасі Київ-Прилуки. У 2020 році 21-річна дівчина встановила рекорд України в номінації "Найтриваліший безперервний біг на біговому тренажері". Вона без перерв на відпочинок пробігла 51 км за 5 годин.

Долган була кандидатом у майстри спорту з легкої атлетики. Крім того, молода дівчина вигравала багато змагань і Чемпіонати України. Легкою атлетикою серйозно вона почала займатися з 16 років.

Україна програла Австрії та посіла третє місце в групі C. шанси вийти в плей-офф ще є

Збірна України програла Австрії в останньому турі Євро-2020. Команда Андрія Шевченка посіла третє місце в групі C.

В України все ще є шанси вийти в плей-офф чемпіонату Європи. Що для цього потрібно - читайте в матеріалі РБК-Україна.

Україна почне нагріватися понад норму: де погода стане небезпечною

Погода в Україні найближчої доби стане ще спекотнішою, а жителям деяких областей синоптики прогнозують сильні грози.

В цілому погода весь найближчий тиждень буде дуже спекотною. Місцями синоптики прогнозують грози та зливи, але температура повітря буде високою до кінця червня.