ua en ru

Вищий спецсуд скасував стягнення з ОПЗ боргу на користь компанії Фірташа

Вищий спецсуд скасував стягнення з ОПЗ боргу на користь компанії Фірташа Фото: суд призупинив стягнення боргу з ОПЗ на користь Ostchem

Суд прийняв касаційну скаргу Фонду держмайна

Вищий спецсуд з розгляду цивільних і кримінальних справ прийняв до розгляду касаційну скаргу Фонду державного майна України на рішення Южного міського суду Одеської області. Про це повідомляє прес-служба ФДМУ.

Як повідомляється, своїм рішенням Вищий спецсуд скасував стягнення з Одеського припортового заводу боргу в сумі 5,24 млрд гривень та пені в сумі 1,57 млрд гривень на користь компанії Ostchem бізнесмена Дмитра Фірташа.

Нагадаємо, раніше Апеляційний суд підтвердив рішення Стокгольмського арбітражу по боргу ПАТ "Одеський припортовий завод" перед Ostchem.

У свою чергу, прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Фонду держмайна і Міністерству юстиції розібратися в суперечці між ПАТ "Одеський припортовий завод" і компанією Ostchem.

Глава уряду також закликав відомства забезпечити максимальний захист майна заводу та інтересів держави в цій суперечці, і ініціював розслідування роботи ОПЗ Генпрокуратурою.