ua en ru

Апеляційний суд підтвердив рішення Стокгольмського арбітражу по боргу ОПЗ перед Ostchem

Апеляційний суд підтвердив рішення Стокгольмського арбітражу по боргу ОПЗ перед Ostchem Фото: суд

Суд відхилив апеляції щодо боргу ОПЗ перед Ostchem

Апеляційний суд підтвердив рішення Стокгольмського арбітражу по боргу ПАТ "Одеський припортовий завод" перед Ostchem, яка належить бізнесмену Дмитру Фірташу. Про це сьогодні в ході засідання уряду заявив в.о. голови Фонду держмайна України Дмитро Парфененко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На 10 травня, тобто, на вчора було призначено розгляд нашої апеляції, 5 травня ми провели координаційну нараду з керівництвом ОПЗ і з юристами щодо спільної позиції щодо відстоювання інтересів держави, але вчора Апеляційний суд Одеської області відхилив всі наші апеляції і залишив у силі рішення Южнинского міського суду яким можна буде задовольнити позов Ostchem на території України", - заявив Парфененко

За його словами, фактично цим рішенням відкритий потенційний шлях до банкрутства важливого містоутворюючого підприємства "Одеський припортовий завод".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр міністр України Володимир Гройсман доручив Фонду держмайна і Міністерству юстиції розібратися в суперечці між ПАТ "Одеський припортовий завод" і компанією Ostchem.